2023-06-01 212 浏览
#20230510 🤍📍 SUKIYA すき家 尖沙咀金马伦道38-40号金龙中心地舖 🍽️旺角|油麻地|红磡|九龙湾|将军澳|太古均有分店➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#香辣蒜芯牛丼 #M $38💭 一见到呢个🐷就无谂其他决定要叫呢个,因为🐷系劲钟意食蒜芯偏偏街好少见,串烧都有机会见下,用佢尼整饭真系第一次🤤配左啲韩式辣酱,又ok夹到㖞😎牛同蒜芯既份量都唔少,足够可以捞饭捞到尾👍🏼.#牛肉烧肉双拼丼 #L $61💭 叫L size明显同M size有分别,无呃秤呀😏不过佢个烧肉就有啲tricky,唔好以为佢真系有烧过,其实系同一款牛肉,只不过用烧汁煮过咋,用肉眼基本睇唔出有咩分别,食落就系甜啲咁解😅另外碗饭仲跟左两条小棠菜系冻既🥶超级唔夹,建议唔整热都至少系暖先比客人食😒.#炸鸡 #10件 $45💭 日式唐扬鸡既整法,每件都好大件,唔多人🐷觉得5件都够share,除非打算唔食饭斋食呢个饱肚😂鸡肉咬落唔会鞋口,juicy有爆汁效果,整得唔错😋.#烤鲭鱼套餐 +$30💭 条鲭鱼系盐烧,表面有啲咸🥴不过胜在无骨,小心啲系可以捞饭食既,减轻啲咸味,平时惊骨唔敢食鱼既朋友都可以试下🐟.#套
#20230510 🤍

#牛肉烧肉双拼丼 #L $61

#炸鸡 #10件 $45

#烤鲭鱼套餐 +$30
#套餐 #跟 #特制冰红茶
💭 第一啖饮落去🐷已经觉得阵味好熟悉,但一直噏到口唇边都噏唔出,饮左好耐终于饮得出佢就系平时珍珠奶茶果阵奶茶味🧋望住杯茶饮到呢个杯有啲奇怪🤔️overall呢间野质素ok唔算特别,最大卖点应该系有好多选择,令人每次尼都有啲新鲜感🤗

#尖沙咀美食 #🐷在尖沙咀 #旺角美食 #🐷在旺角 #油麻地美食 #🐷在油麻地 #红磡美食 #🐷在红磡 #九龙湾美食 #🐷在九龙湾 #将军澳美食 #🐷在将军澳 #太古美食 #🐷在太古 #🐷_食