2023-10-03
呢间餐厅主要埋牛舌🐄平时会有don饭 同埋铁板烧叫 但系可惜我公众假期去到 佢得只埋铁板烧🔥揾日平日黎多次 我都想试试佢哋d饭 好似几好食咁 而且种类都多 价钱几抵🌞牛舌爱好者一定要过来试试🌟我个人觉得铁板烧如果唔叫餐其实都几唔抵食只系得个肉 同埋酱 连饭都唔跟 $100-130左右一份如果跟餐就大概加多$30-40 但至少配饭、汤、沙拉同埋一杯野饮 香葱薄烧牛舌芯🩷 ($128) 我睇完佢个名「薄烧」以为系好似打边炉牛肉咁薄 点知唔系😍 每块都至少有1cm咁厚 唔会话烧得过熟!牛舌芯超级爽口 淡淡肉 偏向肥美 食落去满满既油脂感 好辛福 如果过熟会好韧 但没有 好多葱同埋炸蒜头系面 仲有少少胡椒粉系底 如果唔送饭会少咸二重牛舌🤩($108)(+$38) 满溢牛舌筋温泉蛋丼 配饭🍚牛舌筋系洒左系饭上面 好似卤肉饭咁 偏向淋d 好重mirin味 有少少似肉碎 送饭一流!二重牛舌包括两种牛舌部位!包括牛舌尖同埋牛舌芯🤓~牛舌尖对比牛舌芯既肉质系淋d 但牛味最出👍🏻但对我来讲 我都系最钟意牛舌芯既淡淡肉 味道:👅👅👅👅/5📍 GYU TOWN 牛舌专门店 (深水埗)地址:深水埗桂林街46B号
牛舌爱好者一定要过来试试🌟
我个人觉得铁板烧如果唔叫餐其实都几唔抵食
只系得个肉 同埋酱 连饭都唔跟 $100-130左右一份
香葱薄烧牛舌芯🩷 ($128)
二重牛舌🤩($108)
(+$38) 满溢牛舌筋温泉蛋丼 配饭🍚
二重牛舌包括两种牛舌部位!包括牛舌尖同埋牛舌芯🤓~
牛舌尖对比牛舌芯既肉质系淋d 但牛味最出👍🏻
但对我来讲 我都系最钟意牛舌芯既淡淡肉
味道:👅👅👅👅/5
📍 GYU TOWN 牛舌专门店 (深水埗)
地址:深水埗桂林街46B号地舖