Poking

为咗准备嚟紧新年要大吃大喝,最近都要食清啲啲~嚟个健康生活迎蛇年🧧 铜锣湾呢间可能系全港开得最夜嘅Poké Bowl而且仲有酒水啱晒又想食得健康又想小酌两杯 chill 下~ (我哋要咗白酒,贪佢微酸嘅口味同三文鱼特别夹)呢个嘅 Poke Bowl 好多款式,懒嘅就可以拣佢哋 pre set 咗嘅 menu~ 拣择嘅又可以 tailor made your own bowl,自由度十足!Salmon The Classic - 三文鱼,牛油果,青瓜,葱花,柠檬,芝麻配自家酱油 - Half Half 寿司饭配沙律菜底🍣~ 三文鱼加牛油果简直系 Poke Bowl 嘅标配,简单嘅柠檬同酱油已经可以提鲜除腥,呢个组合同微酸既寿司饭好夹~Nutritious Soba Bowl - Nutty Shanghai Chicken - 手撕鸡胸肉,青瓜,走甘笋丝加中华沙律,荞麦面,芝麻配醋香果仁酱~估唔到个手撕鸡胸肉都唔嚡,荞麦面够晒低脂系减肥恩物,捞埋个果仁酱健康得嚟唔会寡另外加多一份 Beef Shank (牛腱肉)更加丰富~牛腱肉精瘦但唔干柴,半筋半肉嘅位置仲有丰富嘅胶质令肉质软中带韧,仲

另外加多一份 Beef Shank (牛腱肉)更加丰富~牛腱肉精瘦但唔干柴,半筋半肉嘅位置仲有丰富嘅胶质令肉质软中带韧,仲几有牛味添
仲可以加多碗暖笠笠嘅南瓜汤暖胃又健康唔使惊冻冰冰🎃 佢哋嘅南瓜汤好健康,啖啖都系香甜嘅南瓜蓉好无添加嘅𠮶感觉,饮完完全无负担~
2025-01-27
  • 自选夏威夷盖饭