2020-04-21 636 浏览
呢间云南米线平时座无虚席,入面一张小圆枱要坐5-6个人,不过因应疫情好多人改为买外卖,所以店内人流唔算多。今日我自己单拖一个嚟,就选择咗堂食,坐低快快趣食碗风味米线。见佢餐牌选择以为相当之丰富,但其实就系有唔够10样𩠌俾你拣,包括咗炸酱、鸡肉、腩肉、猪膶、鱼蛋、火腿,然后有酸辣同甜汤,仲有就系呢度比较出名嘅黄鳝,同埋汽锅鸡。因为得我自己一个,所以都系简单点个炸酱鱼蛋米线。𩠌嘅份量颇多,鱼蛋有4粒,炸酱起码有2大汤匙。味道方面,米线系爽口嘅,鱼蛋嘅质感好特别,唔系弹牙但又唔系淋,唔识形容,粒鱼蛋好轻身好似食紧空气咁至于佢嘅炸酱,我就觉得偏咸,最后我都冇食哂啲炸酱,因为实在太咸。今次呢碗米线我就觉得一般般啦,但佢受欢迎一定有原因,下次要试吓佢嘅黄鳝米线先!

炸酱鱼蛋米线