2022-11-04
☘️前排同屋企人响太子食完lunch 想揾个地方饮咖啡,话想嚟呢间试吓,因为佢嘅特色就系coffee shop 同whisky bar 二为一体!所以就摸到嚟呢度😜☘️间whisky bar 装修以木和水泥作主调,灯光偏暗少少,配合个whisky bar 枱和一面放满whisky 嘅wall, 即时觉得进入了另一个世界,好chill ! 已经有两座客人在,其中一枱就系饮紧whisky! 我哋响高台坐下,各自点了咖啡,叫了一个matcha cheese cake share. 咖啡水准都唔错,个cheese cake 就有点太甜,冇乜抹茶同cheese 味!☘️本来间嘢气氛都好寜静好chill, 可惜被一对夫妇带著小朋友进来后消灭了😂 因为已没有单独位置,佢哋只能跟那对在品酒的美女旁边搭枱。坦白讲来这里贪佢嘅宁静,但系个小朋友从进来那刻就已经好嘈,所以最后两位美女只能避开坐到门口! 我们当然也在这种环境下,决定避走!