Bochord

2025-01-09 858 浏览
铜锣湾呢间餐厅环境好又够大,仲可以望到海景。我哋拣咗4 courses executive lunch $468/位:有appetiser + soup +main + dessert 🍮🥄头盘拣咗个法国鹅肝慕丝,好精致嘅一味!个鹅肝软滑香浓,配埋金蜜瓜清甜爽口,柠檬酒同梅酒酱汁酸甜好夹😍另一个拣咗日本蟹肉海胆豆腐!个豆腐嫩滑香滑,一份3件,一个夹著海胆,鲜味浓郁。一个夹著蟹肉、一个夹著三文鱼籽,口感丰富。最特别系佢用咗蚝汁忌廉同墨鱼汁昆布啫喱,令成个配搭更有层次。个蟹油蛋黄酱做得好香浓😋汤拣咗个鹰嘴豆同雅枝竹浓汤,真系好特别!鸡汤底清甜,加入干蕃茄、鹰嘴豆同黑蒜,配埋茴香,啲味好和谐。另一个加$58拣咗龙虾汤,个龙虾味香浓,上面仲有酸种包酥皮同白兰地忌廉。主菜方面,法国鸭胸真系好outstanding!鸭肉55度慢煮,肉质嫩滑多汁,再煎到外皮香脆。配埋辣味酱同鸭肉酱,个紫薯蓉幼滑香甜,啲砵酒汁令个味更丰富。另一个主菜系炭烧美国牛柳配蘑菇,牛柳有炭烧香,配埋羊肚菌同鸭油薯仔,好有层次。季节时蔬新鲜爽口,配搭得好好!最后甜品好精致,打卡able !

最后甜品好精致,打卡able !