2022-01-05
趁着新年假期仲放紧假.就约埋两个同事一齐嚟中环食午餐。点知好多餐厅可能因为假期做得好多生意,所以今日1月3号竟然冇开。好彩呢一间巴西日本fusion菜餐厅有开,我哋就即刻book位嚟咗呢度食佢嘅午餐。我哋选择左个午餐,包配沙律+1个主菜,每人$148。呢三款沙律都系任食㗎,食完就可以叫店员帮你免费再添,食到饱为止。有椰菜丝沙律、西兰花车厘茄沙律同埋茄子沙律。西兰花沙律嘅调味汁系用咗日式芝麻酱,我最钟意食吹口嘅枝豆。茄子沙律嘅茄子,佢先炸过,所以比较油腻,但系亦都系咁。茄子吸收左酱汁嘅味道,有啲味噌酱咁,较为浓味。佢唔似西式菜丝沙律,咁样系用蛋黄酱,系有啲油醋汁,食落较为清新。三人行就刚刚好食哂佢午餐菜单上边嘅三个汉堡。我食嘅系鸡扒汉堡。鸡扒大大件,超厚身,所以食落特别Juicy。但系佢边位亦都煎得香,焦焦地,特别惹味。个番薯条炸出来,热辣辣,点上佢嘅鲣鱼蛋黄酱,多咗一番日式嘅滋味。$150有找午餐,可以任你添食健康嘅沙律,净系食沙律都够饱。加上一个主菜,中环区来讲非常超值,值得一试。
我哋选择左个午餐,包配沙律+1个主菜,每人$148。
有椰菜丝沙律、西兰花车厘茄沙律同埋茄子沙律。
西兰花沙律嘅调味汁系用咗日式芝麻酱,我最钟意食吹口嘅枝豆。
三人行就刚刚好食哂佢午餐菜单上边嘅三个汉堡。
我食嘅系鸡扒汉堡。