2024-02-07
听讲喺Airside呢一间比较旺场,晚饭时间都需要排队,平时比较忙真系比较怕排队,就趁平日过嚟探下店,平日有午餐客饭供应,价钱仲好亲民,唔知而家热潮过咗夜晚仲使唔使排队呢….餐厅位于Airside 6楼,空中花园𠮶一层,所以位置比较隐蔽。食物⭐️⭐️⭐️酸辣汤 + $18跟餐加钱试吓个酸辣汤,大概饭碗咁大,有木耳、笋丝、豆腐干、肉丝,食落去唔辣,酸辣咸度不平均,明显太酸,唔太啱我饮。凉拌土豆丝 +$22食落口舒服,清爽有口感,微微嘅酸味已经带出爽脆嘅土豆丝,唔会太酸,唔错。酸菜鱼 (鲜鲈鱼) 跟白饭 $62 + $16酸菜鱼味道不过不失,鱼肉滑溜,但汤就只有酸菜的味道,少了一份香味,酸度和酸菜份量都OK,鱼肉切得比较薄,食到有少少鱼鳞,但以午市客饭嚟讲份量都足,大概有10多块小鱼片,云耳和粉条略嫌太少很碎,加返多少少配料口感会更加丰富。水煮牛肉 跟白饭 $62要求要微辣亦有作出调整👍🏻,辣汤嘅味道系豆酱味很重,我谂一般香港嘅水煮牛肉都作出了调整减少油份,但就会令到牛肉不够滑溜,配料大豆芽、绍菜、粉条、金菇,配料都系比较少,不够过瘾。环境:⭐️⭐️⭐️餐厅够开扬唔局促,主要系四至六人枱,座位之间都有
食物⭐️⭐️⭐️
酸辣汤 + $18
凉拌土豆丝 +$22
酸菜鱼 (鲜鲈鱼) 跟白饭 $62 + $16
水煮牛肉 跟白饭 $62
环境:⭐️⭐️⭐️
餐厅够开扬唔局促,主要系四至六人枱,座位之间都有空间,坐得舒服。
总结:⭐️⭐️⭐️
菜式选择多,适合一家嚟食,价钱亦都算大众化,算系Airside里面比较平嘅一间,食物质素不过不失,份量都足可以医好五脏六腑,但要留住味道,令大家再次帮衬,就有很多进步的一间。下次要试吓佢哋嘅片皮鸭,好似几抵食咁!
🌟留意:信用卡/支付宝都要满$300先可以使用,另外餐厅有收茶位钱,焗俾$5一位,不过系可以接受嘅,算平。
👶🏻🤰For 幼儿reference, 没有high chair, 只有放上去那一款BB座椅,非常容易移位,要BB坐定定就比较困难了。😂