横滨家系町田商店系日本超过750间分店,宜家系香港开第一间分店!拉面不嬲都有唔同嘅派系,所以多数Menu上面嘅拉面口味都唔多,专心做好一款拉面,横滨家系町田商店就主打猪骨酱油拉面,有分MAX拉面、EAK拉面、味噌拉面、沾面,仲有几款丼饭、小食。下午茶时间有优惠套餐,包括横浜终极MAX拉面(小盛)🍜份量少啲,不过有埋饺子、饮品。猪骨酱油拉面再加埋鸡汤熬制而成,汤底浓厚细滑,饮落清甜,唔会太咸,配料有薄切叉烧、鹌鹑蛋、菠菜、紫菜。面条由自家工场制作,可以拣粗面或幼面,个人就钟意粗面多啲,比较有口感。另外叫咗斑马大蒜牛油拉面,比起基本嘅猪骨汤拉面,多咗黑蒜同埋牛油,钟意食浓味啲嘅朋友可以拣呢个,一路食嘢嘅牛油嘅香味🧈汤底更加有层次感😋小食方面,套餐跟嘅饺子不过不失🥟我更加钟意章鱼小丸子,表面脆脆地,加埋烧汁几好食😋

下午茶时间有优惠套餐,包括横浜终极MAX拉面(小盛)🍜