2022-01-25 814 浏览
琴晚冇煮饭,打开app睇下附近有咩食😍见到康怡Aeon开咗间日式炸鸡专门店🐔 鸡笑,有个4人餐好吸引,即刻落单,好快食得。🌠🌟 app限定鸡笑四人餐 $398南蛮炸鸡便当(小)×4唐扬炸鸡腿×4唐扬炸鸡中翼×4鸡笑丸子×4鸡笑软骨×2特制薯蓉沙律球(小)×4酱汁×4😍平时屋企好少整炸嘢,但其实小朋友同老公都钟意食,所以叫外卖就啱晒。鸡笑系🇯🇵日本有超过250家分店,提倡将炸鸡变得健康,腌料由日本直送。🍴招牌菜唐扬炸鸡块,主推鸡胸肉炸鸡,健康不油腻,口感又较丰富。😍食后感:正宗日本滋味 ,炸鸡脆卜卜,但系一啲都唔会油👍👍越食越想食,鸡肉保留到丰富肉汁💧4款酱汁中,我最钟意他他酱同蜜糖芥末酱。✔️他他酱酸甜开胃,幼滑的日本蛋黄酱,加上酸瓜碎的咬口,与炸鸡perfect match 💯✔️ 蜜糖芥末酱蜜糖味好突出,香甜惹味。🥤饮品方面,除咗可选择一般罐装汽水外,我哋仲试咗🌠星星堂冷泡茶:洛神花玫瑰同柠檬姜绿茶鸡笑同星星堂合作,后者系为自闭人士创立既社企。🌹两款饮品都好清新,唔太甜,配炸鸡一流。

🌠🌟 app限定鸡笑四人餐 $398

鸡笑软骨×2
特制薯蓉沙律球(小)×4
酱汁×4

😍食后感:
正宗日本滋味 ,炸鸡脆卜卜,但系一啲都唔会油👍👍

越食越想食,鸡肉保留到丰富肉汁💧

4款酱汁中,我最钟意他他酱同蜜糖芥末酱。

✔️ 蜜糖芥末酱蜜糖味好突出,香甜惹味。

鸡笑同星星堂合作,后者系为自闭人士创立既社企。

🌹两款饮品都好清新,唔太甜,配炸鸡一流。