2020-01-03
之前见到IG有post推介呢个新开既餐厅就觉得超级适合New Year’s Eve黎🎉即刻打去book佢已经话full晒booking 但系佢话每日都有一半嘅枱系预留比walk in嘅所以我地就谂住黎试下😎😎我哋𠮶日差唔多七点嚟到 等咗大概5至10分钟佢就安排到一张枱俾我哋😍佢系喺新开既K11 Musea个Rosewood Hotel𠮶度 入到去系真系feel到个贵气 超级瑰丽堂皇 唔系讲笑🙊😂😂但系surprisingly佢啲菜又唔系太贵 不过真系食环境 因为佢啲嘢食就比较一般 但系望住个环境真系几舒服 几chill 仲有少少咁多海景睇 所以个overall package超级唔错🥰🥰·seafood platter $360我觉得呢个系最值得推介嘅👍👍我哋就系见到隔离枱嗌咗 我哋就即刻加咗单叫咗一个medium size嘅platter😍medium size系每个海鲜有三件 咁我谂可能small嘅话就会系每样有两件🤔佢啲海鲜overall嚟讲都几新鲜 比较一般嘅系蚝 其他都好好食🤤尤其系个带子 系超弹牙 超好味 同埋我男朋友话佢个虾都系劲多虾膏 超好食😎😎·clams with
seafood platter $360
clams with iberico ham, garlic & parsley $85
cuttlefish with aioli & chimichurri $85
我地叫左呢两个starter 都系一般水准啦 无特别惊艳 但系ok既😎😎个cuttlefish就要食快d 摆耐左佢会有d un🙊
Paella of the Day $140
因为佢其他主食好似无好特别 所以我地嗌左个大既paella 大家想食多d野既话可以嗌个细既share😝呢个paella真系比较一般 佢系鸡paella黎既 个饭比较硬 一定要捞埋佢个酱先会比较好食keke
Banana split $70
呢个超级推介😋😋佢个芒果sorbet好好味 个coffee都好味 超浓味 中间个粒我地就食完都唔知系咩😂佢上面有好多nuts almonds同埋核桃 全部都好好味 超正🥳个棉花糖都好味 真系好高质呢个 黎望住个海食个甜品饮个酒仔真系好写意🥰
📍尖沙咀梳士巴利道18号香港瑰丽酒店5楼
seafood platter