2023-04-23 277 浏览
曾经听朋友介绍👯‍♀️呢间系全香港最好食既义大利pizza餐厅🍕🇮🇹我都以为佢夸张~食完之后 我知道呢个称号系实至名归既🕺🏻佢系一间两层既义大利餐厅位于中环系bakehouse对面👀🤓第二层要少少半开放式 星期五夜晚吹住少少风 暗暗哋 去饮酒都超级有feel🍻唯独一个小缺点就系少少嘈但系都好证明生意好😛重点要讲佢呢个pizza: A’Salsicca ($195) 我估计大概有10-12寸左右 我哋两个女仔试一个pizza加小食 有6-7分饱啦 仲可以食到甜品𠮶只程度🍮我见最多人叫系呢个焦糖洋葱🧅配义大利肉pizza就决定试下洋葱味超级香甜 一定系有话额外功夫炒香佢而且肉唔会太咸 配埋芝士 有拉丝 真系世界第一☝🏻🤍pizza系薄皮 而且crust都仲系好有咬口唔会太干 或者太脆👍🏻beef tartare di fassona ($120) 呢个都好推荐 生牛肉配满满的burrata cheese🤤唔会腥 反而面层配了pistachio pesto & olive oil造成了点缀效果🥹📍 Fiata Pizza (中环)地址:中环士丹顿街2号地舖
曾经听朋友介绍👯‍♀️
呢间系全香港最好食既义大利pizza餐厅🍕🇮🇹
我都以为佢夸张~
食完之后 我知道呢个称号系实至名归既🕺🏻

pizza系薄皮 而且crust都仲系好有咬口
唔会太干 或者太脆👍🏻

呢个都好推荐
生牛肉配满满的burrata cheese🤤

📍 Fiata Pizza (中环)
地址:中环士丹顿街2号地舖
A’salsicca