2024-09-17 326 浏览
中秋节前同朋友去咗camp住食烤肉,系铜锣湾闹市竟然有装修到好似campsite咁可以烤肉仲有live唱歌表演听🎤今次同朋友食咗赏月放题$688,真系冇限添加吃到饱🌕首先会上个好靓好大嘅圈圈,入面有刺身五点、前菜五点、炸物拼盘🌠刺身都几新鲜,前菜有泡菜、牛蒡、芽菜,炸物有炸虾、炸蚝、炸牛肉丸🌸💫宫崎和牛五款套餐包宫崎肉眼、西冷、后腿肉、牛小排、肩胛。除咗后腿肉比较瘦之外,其他油花都好靓牛味重。⭐️京都姬和牛系比宫崎牛油花更靓,牛味更浓郁。烧肉仲有豚肉鸡肉可以追加。另外饮品我叫咗白桃乳酸梳打,一路食烧肉非常解渴🍹最后甜品都有几款北海道梳乎厘卷、黄豆厥饼、水信玄饼配黑蜜酱、豆沙福饼同杂莓酱乳酪奶冻。我最钟意系北海道梳乎厘卷系咖啡味cream又够滑🍰

💫宫崎和牛五款

⭐️京都姬和牛
系比宫崎牛油花更靓,牛味更浓郁。