2025-01-28 292 浏览
今日同老公踩单车去科学园,然后顺便食埋个晚饭。科学园好大,原来都有好多餐厅,几多嘢食,我哋拣左食西餐。餐厅空间感好大,以camping作主题装修同摆设,环境幽静,坐得舒服,越夜越多人,感觉好好。餐牌有多款set dinner选择,都几啱口味,价钱亦合理,而单点选择都多。我哋就叫左两个套餐,套餐包餐汤、餐包及饮品。餐汤及餐包:餐包廷身有口感,是日餐汤系忌廉粟米汤,饮到打到半碎粟米蓉,汤够热,甜甜地,好creamy。秘制香草即烤(半只)无激素春鸡伴蕃茄意粉:春鸡烤得好入味,外皮轻脆,肉嫩,连鸡胸肉都ok㖞。蕃茄意粉同样够味,整体唔错。烧澳洲和牛肉眼扒配烧汁伴薯菜:肉眼扒刚好5成熟,口感软软,唔韧,点埋烧汁仲好食D。薯菜有薯条、杂菇同西兰花等,薯条刚炸起,够热够脆又够味,我就几钟意。焦糖香蕉朱古力窝夫伴雪糕 (+$48):香蕉面层有脆脆焦糖,够甜,底层窝夫仲系热热地,配埋云呢拿雪糕一齐食,冷热交溶,呢款甜品都几好。果盘 (+$18):有西瓜、哈密瓜、密瓜、菠萝、蓝莓同士多啤梨,价钱抵食,唔驶自己切就最方便。饮品:我就叫左杯冻果茶,系荔枝味,果汁味浓,甜度刚好。老公叫左杯iced mocha

饮品:我就叫左杯冻果茶,系荔枝味,果汁味浓,甜度刚好。老公叫左杯iced mocha (+20),餐厅用左自家咖啡豆调制,咖啡味好分明,香醇,奶味浓,几好饮。
2025-01-25