2016-06-18 1673 浏览
成日食上海菜、广东菜和泰国菜,想食其他亚洲菜,又唔想去个个商场食一样的连锁店餐厅,Putien系一个好选择。而且餐厅环境装修D唔错,Menu有好多特色菜,前菜都好好味,今次试唔晒D菜,下次会再黎试其他的。呢个九转粉肠系招牌菜,用个热炉同上,好高大尚的感觉。食落几得意,同我的 perception 有D出入,以为深色系浓味,原来都几清淡。香酥鸭真心觉得好食,芋头和鸭肉分比平均,炸得金黄香脆,不太油脷。菜包饭都几好食,有D肉碎混合,好快食晒。卤面都系招牌,汤底浓郁,配粗面食,正!花雕酒蒸蛏子,味道清淡而氛香,食材新鲜,酒味香醇。甜品试下个米粿,好chewy, 加左甜甜地嘅dressing, 配茶吃很清雅。虽然呢个蕃薯饼炸油了,但系入面个馅都几好食,可以试下。

九转粉肠
芋香鸭
菜包饭都几好食,有D肉碎混合,好快食晒。
包菜饭
卤面都系招牌,汤底浓郁,配粗面食,正!
莆田卤面
花雕酒蒸蛏子,味道清淡而氛香,食材新鲜,酒味香醇。
花雕酒蒸蛏子
特色米粿
虽然呢个蕃薯饼炸油了,但系入面个馅都几好食,可以试下。
蕃薯饼
芋香鸭