2011-12-29 322 浏览
今日系第一次,亦系唯一一次以 fiance and fiancee 既身份庆祝呢一日,下一年身份就唔同咗la,所以我地book咗黎呢度食,confirm质数有保证丫麻!! 同行还有男友妹妹和她的男友,既然有4个人,够min. charge,就book埋私人房,食得畅快d la!!普普通通又香又滑,yummy!!热辣辣,够juicy!! 好弹牙ar!!用番晒d膏黎整个酱,好鲜甜!!够爽口!!用我地set入面既虎虾+龙虾既壳&头去煮成汤,配上我至爱既白面豉黎煮,所以又鲜又甜 煎香咗既鹅肝配上烘到脆卜卜既多士,一d都唔油腻好肥美Sam师傅特登唔加蒜片煎,因为咁样d蒜味会浓过牛味,特别奉上岩盐俾我地配,完全食到个牛既原味,正!!之后仲用蛋浆写上「求婚一周年」「圣诞快乐」最后就把呢个公仔 ---> 招牌秋田炒饭 ~ 额外加咗好多配料,比平时又香又好味炒野菜 ~ 普普通通个皮超超超好味,仲好味过之前在日本食到既,因为个浆入面加咗蜜糖,所以又香甜又带点脆最后就系黑芝麻or绿茶雪糕是日晚餐完满结束!! 多谢收睇!!
糊麻酱鲜茄蕃沙律+枝豆+酢物
普普通通
鹅肝鱼子蒸蛋
又香又滑,yummy!!
广岛鲜蚝
热辣辣,够juicy!!
珍宝大虎虾
好弹牙ar!!
活伊势龙虾
用番晒d膏黎整个酱,好鲜甜!!
原只鲜活鲍鱼
够爽口!!
龙虾头 + 虎虾头 + 大蚬面豉汤
香煎顶级鹅肝多士
煎香咗既鹅肝配上烘到脆卜卜既多士,一d都唔油腻
银鳕鱼
好肥美
A5松板牛厚烧
Sam师傅为我地而堆既雪人
之后仲用蛋浆写上「求婚一周年」「圣诞快乐」
炒野菜 ~ 普普通通
即烧的红豆饼
最后就系黑芝麻or绿茶雪糕

是日晚餐完满结束!! 多谢收睇!!

2011-12-26
庆祝纪念