2008-12-14 8 浏览
成日经过见到呢间野,一直都睇唔到佢叫咩名,净系知佢既装修好fancy,所以叫佢做Fancy Cafe!门口系外卖饼店,d饼个样好靓呀,不过每件都至少要成$35,贵! 入到去tea room, 已经有好多人饮紧tea,仲见到佢有供应high tea呀,不过成$295 for two,去半岛食好d㖞!最后order左scone tea set ($46), 初时话有ginger scone...但系最后都话卖哂要食原味! 饮左杯hazelnut latte,咖啡味香浓,甜度适中,好合女仔饮。个scone系配一个jam同cream,个scone有少少甜味,唔搽酱其实都ok,不过略嫌唔够牛油香味,可以再好d。我坐既系矮台,所以唔系咁舒服,有机会应该霸张高台! d侍应好似成日都好忙咁,想揾个人帮下你都要等下先,少左份食tea既悠闲感觉!

Scone Tea Set