2024-07-19
本身比较少去IFC,但咁啱女朋友想行连卡佛,咁就顺便喺呢边食埋野,本身食得比较多西餐,见到IFC 有啲几高级嘅中菜,又好耐冇食点心,就去咗呢间有weekend brunch 嘅餐厅。入去果阵经过一条好有格调嘅走廊,就入到餐厅,有落地大玻璃,一眼望哂靓景,见到唔少人系同屋企人一齐嚟,餐厅内人都几满。当日叫咗个brunch menu,特别之处系点心同甜品free flow!先有前菜,汤和主菜,都已经够丰富!汤系我最钟意,用料足,清甜可口,主菜选择左龙虾🦞,三葱好入味,龙虾肉好爽口!任嗌嘅点心选择都够,仲有一啲饱肚嘅菜式,例如干炒牛河,鱼粥,真系一啲都唔惊唔够食。同埋呢度冇限用餐时间,做到真正嘅无限时任食,侍应嘅态度好 welcome,见到你点完一round点心之后,会好主动咁比张新嘅点心纸你而啲点心系即叫即整,绝对用心制作,除咗点心,menu 仲有甜品,都系任嗌,我哋基本上全部嘢食都嗌晒嚟食!今餐个肚画上完满嘅句号。