2024-09-11 65 浏览
近日喺中环就试咗一间新嘅串烧店,入面嘅串烧都可以话丰俭由人,而且环境都几舒适,店员嘅服务态度都唔错大葱鸡肉串:鸡肉都算烧得嫩,使用嘅大葱好香泰式烧墨鱼须:墨鱼会比较有咬口,好钟意佢提供嘅泰式酱汁,非常开胃盐烧鸡中翼:鸡中翼嘅火候掌握得啱啱好,一串有两只,推荐免治鸡肉棒(配日本蛋):鸡肉棒入面仲有爽脆嘅鸡软骨,但系汁就比较咸,淡番啲会好啲韩风烧牛肋肉:本身已经调好咗味,牛肉味香浓蒜蓉菜脯烧广岛蚝:好钟意上面嘅蒜蓉,食落好惹味,蚝肉比较饱满明太子忌廉乌冬:落咗好多好足够嘅明太子,乌冬烟靭好食咖哩牛舌菠萝包:牛舌嘅份量好多,入面仲有吸引嘅煎蛋,咖喱比较似泰式嘅黄咖喱椒盐紫菜九肚鱼:九肚与本身嘅调味都唔错,椒盐嘅咸味啱啱好,如果有需要仲可以点埋泰式酱饮品就拣咗热情果梳打,个人感觉比较酸,但系另一半就觉得啱啱好,而且梳打好够气。我就试咗佢哋嘅柚子兵衞酒,酒精浓度都几高,但系柚子味好香

大葱鸡肉串:鸡肉都算烧得嫩,使用嘅大葱好香
盐烧鸡中翼:鸡中翼嘅火候掌握得啱啱好,一串有两只,推荐
韩风烧牛肋肉:本身已经调好咗味,牛肉味香浓
明太子忌廉乌冬:落咗好多好足够嘅明太子,乌冬烟靭好食