2024-08-08
尖沙咀厚福街成条街都系餐厅!今日既晚餐就去左H8既9楼Amitie Kitchen同男朋友两个人撑枱脚,餐厅昏暗嘅灯光,而餐枱上面有盏灯比你较光暗,好有feel,晚餐有好多选择,有set,有单点,有2人餐。先送上餐包,又热又软配上牛油非常好食!前菜我地叫左泰式青芒果大虾软壳蟹沙律,名副其实鲜虾真系好大只!泰式青芒果辣辣地又酸酸地,非常开胃,软壳蟹亦非常有诚意,又脆又热,味道非常好。主菜我地分别叫左西京烧比目鱼柳,咸蛋黄酱汁烟肉蘑菇意大利面。西京烧比目鱼柳烧得好香,食落甜甜地,啖啖鱼柳好爽,加上配菜用左几多萝卜,同甜甜地既鱼柳好夹,非常满意!咸蛋黄酱汁烟肉蘑菇意大利面,咸蛋黄酱底真系几特别,好香蛋味加上烟肉蘑菇,真系好邪恶呀!意粉口感亦好好,弹牙烟韧,绝对值得一试!总结: 餐厅好有格调,食物质素好好,环境舒服,价钱适中,非常值得去试!
先送上餐包,又热又软配上牛油非常好食!