6天前
有个热爱做gym既老公,食嘢一定要high protein,有时食厌咗大快活鸡胸饭,就同佢揾protein bowl食,咁就符合佢健康高蛋白要求🤭-今次揾到嚟呢间Poking,贪佢舖面大啲,坐得舒服又有得打卡🥰-Protein bowl 最正就系三文鱼,我就拣咗salmon the classic,有三文鱼、牛油果同埋青瓜。三文鱼好大粒,食落好香鱼油味,食得出好新鲜,配埋super food牛油果,味道好夹👍🏻-另外OctoPoke 就仲多料,除咗八爪鱼,仲有海带芽同豆腐,我哋再on top加慢煮鸡胸同鸡蛋丝,成碗都系蛋白质🤣八爪鱼好爽口弹牙,慢煮鸡胸最正,肉质够滑又juicy,平时唔钟意食鸡胸嘅人都一定啱食🤣-推荐做gym一族或者想减脂啲嘅人嚟试吓,份量够大,一定食得饱,而且食材选择多,钟意海鲜可以拣三文鱼/吞拿鱼,钟意肉类可以拣鸡肉同牛肉😋佢pre-set嘅组合唔啱,仲可以自选添😍