2024-11-25
香港其中一间预约困难嘅私房菜 今次好幸运因为朋友排嘅waiting list有房 先可以skip咗排到2年后嘅booking所有菜式都非常instagram-able. 老板娘都好有心 每道菜式都会入房介绍煮法同埋recommend食嘅次序因为waiting list一定要坐房 所以都要12人以上先食到 $1190/位 我哋唔够12人 餐厅都好贴 多咗嘅食物(1人份) 用唔同餐盒分开包 - 做到干湿分离 到咗第二日食都仲保留到个味道+卖相 🍴芥末麻香花胶 老板用咗好多心机研究每样菜式+source食材 花胶超级大份- 有手掌咁长 wasabi嘅味道啱啱好 好入味 花胶都处理得好好 唔”un” 💯🍴冰镇南非鲍鱼个plating好架势 个个都哗一声 鲍鱼都处理得好好👍🏼🔥桂花火方锅巴好甜嘅莲子+火腿 呢个菜式最令我surprise系第二日食个锅巴仲系脆!唔知点做🍻🍈哈密瓜爵士汤 老板用咗16个钟头炖好足料 响螺头 花胶 金华火腿 老鸡 仲有哈密瓜🍈好甜 好甜 但唔系调味/味精 而系真材实料嘅甜 老一辈一定好钟意🦀赛螃蟹粉法包满满一大盘蟹粉 法包都有3款 原味-牛油 / 单面蒜蓉牛油 / 双
🍴芥末麻香花胶
🍈哈密瓜爵士汤
老板用咗16个钟头炖
好足料 响螺头 花胶 金华火腿 老鸡 仲有哈密瓜🍈
🦀赛螃蟹粉法包
满满一大盘蟹粉 法包都有3款 原味-牛油 / 单面蒜蓉牛油 / 双面蒜蓉牛油
个人觉得原味最好 食到蟹粉个原汁原味 啖啖蟹肉 好正🤤🤤🤤
到最后系一定食唔晒要打包