Poking

2023-05-02 20 浏览
啱啱去咗上环食嘢,今次想食啲健康啲嘅嘢,所以试咗Poking。Spicy ahi tuna poke,有辣嘅味道,但系又唔会太过刺激。tuna 新鲜好咬,口感丰富。葱花仲系加咗啲清新嘅味道,令味道更加平衡,真系好好食。Creamy baby, 入面有啲新鲜嘅三文鱼鱼肉粒,配合住少少嘅芝麻,令味道更加丰富。啲三文鱼肉质地鲜嫩,肉色鲜艳,好食又健康。我地改左做藜麦,藜麦本身味道比较淡,可以好好配合啲三文鱼肉嘅鲜味,口感更加丰富。总括黎讲,奶油三文鱼poke加上藜麦,系一个好健康好好食嘅配搭。啲三文鱼肉肥美鲜嫩,藜麦富含营养同埋口感丰富。如果你钟意食健康同埋美味嘅食物,呢个绝对系一个值得一试嘅选择!Poking嘅poke真系好好食,味道丰富,份量适中,非常适合作为午餐或者小食。