餐厅: 壹.01
资讯:

2022-11-08 51 浏览
𝑶𝒏𝒆 𝑷𝒐𝒊𝒏𝒕 𝒁𝒆𝒓𝒐 𝑶𝒏𝒆 壹.𝟎𝟏-🍽️ 蜜汁紫菜排骨饭🍽️ 辣椒大葱鲁肉饭🍽️ 台北夜市小食拼盘🫖 古早红茶🧋黑糖鲜奶没有奢华既装潢,但有回忆既味道♪(´ε` )店舖装修简单,位置多,menu种类多,价钱相宜!(J先生话不如卖贵啲啦,份量咁多,野食又好食,围唔围到本架( ・᷄ὢ・᷅ ) << aiyorr 排骨饭份量够哂多!酥炸排骨大块,脆卜卜,蜜汁并唔系额外比你加既sauce, 而系腌酱!令到成件酥炸排骨咬落去都布满蜜汁味!排骨仲要劲嫩劲juicy ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 系细心既处理喔~ 而且更布满干干der紫菜,绝对唔系湿笠笠一pat野(*≧ω≦) 仲有酸菜,捞埋一齐食,味道更佳!新鲜既配搭,味道不得了!推介!鲁肉饭加上大量姜葱,鲁肉肥瘦适中,切粒得嚟唔会太碎,有咬口♪( ´θ`)ノ 酱汁味道啱啱好,唔会太咸,而且唔会太浓,唔会太油腻!配饭一流!加上少少榨菜,少少樱花虾,同埋辣椒,够哂咬口更加惹味同开胃(≧∀≦)小食拼盘,包括台湾肠、花枝丸、盐酥鸡!岩哂想试哂佢但又惊食唔哂既我地(*⁰▿⁰*)台湾肠最有惊喜!切开嚟煎,做到面面都脆卜卜,包住里面既油香!OMG(๑&
𝑶𝒏𝒆 𝑷𝒐𝒊𝒏𝒕 𝒁𝒆𝒓𝒐 𝑶𝒏𝒆 壹.𝟎𝟏
🍽️ 蜜汁紫菜排骨饭
🍽️ 辣椒大葱鲁肉饭
🍽️ 台北夜市小食拼盘
🫖 古早红茶
🧋黑糖鲜奶

没有奢华既装潢,但有回忆既味道♪(´ε` )
店舖装修简单,位置多,menu种类多,价钱相宜!

蜜汁紫菜排骨饭

辣椒大葱鲁肉饭

台北夜市小食拼盘
台湾肠最有惊喜!切开嚟煎,做到面面都脆卜卜,包住里面既油香!OMG(๑>◡<๑) 再加埋蜜汁甜甜地,劲正呀!花枝丸够哂弹牙,有真墨鱼粒!妈呀,咁有诚意架咩(*≧ω≦) 盐酥鸡够大粒,真脆,但又保留到里面既鸡肉劲juicy!嚟个拼盘十分推荐!

古早红茶 ,黑糖鲜奶
饮品就叫左红茶,一啲都唔苦涩,反而好清甜!唔想饮珍珠奶茶,想清清地可以try try!! 黑糖鲜奶冇叫少甜都唔会太甜!我地喜欢٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 食到好饱再饮,都唔会太顶胃,当一个少少既饭后甜品一流!

总括性价比十分高!大件又抵食,味道好,充满诚意!记住2:30后入座仲有9折,特饮半价添!系近期十分推荐既贴地小店(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 真心der~

📍 Flat D, 2/F, COS Centre, 56 Tsun Yip Street, Kwun Tong
#jcfoodgasm @1.01_ig
$99.5