2021-05-30
初初睇Openrice拣呢度,以为纯粹系间cafe,冇谂过黎到个theme有d「身,心,灵,健康」,墙边都有d产品可供参考。入到黎,环境系木,啡色为主,感觉好舒服平靓。枱位唔多,所以如果想坐枱唔知可唔可以最好book定位,walk-in一定冇枱坐。侧边有d平排坐嘅櫈,同bar枱。首先黎咗杯冰冻Iced Americano,正☕️同我睇餐牌见到Turmeric Latte 姜黄咖啡系香港比较少见到有,咁特别,所以即刻试呢个☺️ 佢哋仲加咗少少黑胡椒,可以提升姜黄素吸收率,事半功倍👍🏻可能因为沟咗奶,意外地,味道唔苦唔辛辣,好饮同特别,推介!!另外,大家最近都好流行生酮饮食,因为自己脂肪肝,唔敢只食肉食油生酮饮食,所以只系奉行多蔬果🥗咁啱个menu见到呢个Vibes早晨全餐生酮版,都几特别好味,特别个Ricotta芝士唔骚,好易入口。🥗All Day Vibes🥗Keto Foccacia,Chiaviar,Almond Ricotta,No Goat,Seasonal Fruits,Ginger Orange Juice最后唔少得我最爱嘅Tiramisu🍰 好味好香,好满足!!
入到黎,环境系木,啡色为主,感觉好舒服平靓。
侧边有d平排坐嘅櫈,同bar枱。
首先黎咗杯冰冻Iced Americano,正☕️
佢哋仲加咗少少黑胡椒,可以提升姜黄素吸收率,事半功倍👍🏻
🥗All Day Vibes🥗
最后唔少得我最爱嘅Tiramisu🍰 好味好香,好满足!!