2023-10-04
Lab eat呢间餐厅嘅环境气氛相当一流,浪漫嘅烛光晚餐非常有气氛,好有气派,而且服务周到,每一样菜式都有专人讲解,于是我哋都叫左一个二人套餐,首先佢已经预备咗两杯白酒同埋两杯wellcome drink 去品尝,呢一款嘅白酒好啱去食个生蚝,生蚝嘅味道相当鲜甜,好大只,非常新鲜,口感一流。然后到第二样菜式,就系热熔芝士沙律,睇个名以为冇乜特别,原来系有一个侍应拎住一大旧芝士系你面前笑容跟住你会见到啲芝士慢慢楼落去沙律菜里面,𠮶种感觉好澎湃,仲要系好多芝士流落嚟,我个人认为一定要食呢一道菜色,因为佢嘅芝士个种香浓味道平时好难食到,系非常浓烈的芝士味,一试难忘个种,呢道菜看似平平无奇但系识落万分惊喜。然后就到蘑菇芝士意大利饭,原来内有干坤喺铺满蘑菇底下埋咗好大芝士,芝士嘅味道都好适中唔会太浓,恰到好处,而味道从不感到失望,识每一道菜嘅时候你总系会期待下一道菜嘅味道如何。嚟到主菜就系一道叫做黄酒烤鸡,系呢间餐厅特别加嘅菜式,以为佢嘅味道会好中式原来都系好有西式嘅感觉,首先佢拎过嚟嘅时候已经闻到好香嘅鸡味,最令人惊喜嘅系佢会原则上俾你去影咗相先然之后会再帮你切成一小块而且都会帮你去埋骨,呢种服
嚟到主菜就系一道叫做黄酒烤鸡,系呢间餐厅特别加嘅菜式,以为佢嘅味道会好中式原来都系好有西式嘅感觉,首先佢拎过嚟嘅时候已经闻到好香嘅鸡味,最令人惊喜嘅系佢会原则上俾你去影咗相先然之后会再帮你切成一小块而且都会帮你去埋骨,呢种服务唔系度度都有,鸡嘅鲜嫩程度相当滑流,肉汁丰富,而且佢又帮我哋玩上一只白酒系攞嚟配衬呢个主菜相当不错。
最后就当然轮到甜品啦,当佢捧着一个朱古力大波嘅时候我哋都感到非常惊讶,因为相当之大安门中好担心会食唔晒,原来内有干坤,佢倒上一啲热嘅白兰地酒来溶掉朱古力球嘅顶部,原来里面埋藏左一个朱古力蛋糕同埋雪糕,食嘅时候半有少少酒味嘅朱古力蛋糕再配雪糕相当满足,而且又感到非常窝心同温暖,呢间餐厅嘅每一道菜真系非常有惊喜,质素非常高级,一定必定要去嘅餐厅。