2022-09-01
继上次午蒲老兰食𝐁𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡之后🌞今次终于夜蒲老兰啦🌙不过都系食行先😋难得过左海🚌,梗系要揾𝐝好野食🍽~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🥩 Let's Meat ($698/per guest) 🥩🔸Available on Monday & Tuesday🔸👫无限量任食多款肉类🥩 • 𝟐位起👫.▪Bread Basket▪有𝟐款,一款系香草薄脆片✨一款系我至爱既𝐒𝐨𝐮𝐫𝐝𝐨𝐮𝐠𝐡🍞,包芯劲软熟🤍另配有牛油可搽🧈.▪To Begin▪Porterhouse Surf & Turf BitesHouse Selection of Four Starters for Sharing▫️软绵绵新鲜既水牛芝士番茄🍅 ▫️烟三文鱼𝐂𝐚𝐞𝐬𝐚𝐫 𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝🥗 ▫️鳀鱼 • 爆香既香草牛油🌿𝐒𝐨𝐮𝐫𝐝𝐨𝐮𝐠𝐡▫️炸意大利青瓜花,有惊喜呀😳,外层脆卜卜💥,入面包住溶溶芝士🧀 • 火腿.▪From The Pan▪Casereccia • House-made Pork Sausage • Porcini • Truffle Sauce麻花卷面口感超岩我,烟烟韧韧😚𝐓
今次终于夜蒲老兰啦🌙
不过都系食行先😋
难得过左海🚌,梗系要揾𝐝好野食🍽
👫无限量任食多款肉类🥩 • 𝟐位起👫
▪Bread Basket▪
有𝟐款,一款系香草薄脆片✨
一款系我至爱既𝐒𝐨𝐮𝐫𝐝𝐨𝐮𝐠𝐡🍞,包芯劲软熟🤍
另配有牛油可搽🧈
▪To Begin▪
Porterhouse Surf & Turf Bites
▫️软绵绵新鲜既水牛芝士番茄🍅
▫️烟三文鱼𝐂𝐚𝐞𝐬𝐚𝐫 𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝🥗
▫️鳀鱼 • 爆香既香草牛油🌿𝐒𝐨𝐮𝐫𝐝𝐨𝐮𝐠𝐡
▪From The Pan▪
麻花卷面口感超岩我,烟烟韧韧😚
𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞味超香浓🖤,每一粒都𝐳𝐢𝐩满汁,劲𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲🤍
表面仲有菇菇🍄 • 猪猪肠🐖
▪It's Time to Meat▪
Served with Fries • Chef's Side Dish • Signature Sauce
带皮粗身🥔真薯条🍟 & 𝐉𝐮𝐢𝐜𝐲炒菇菇🍄
重点❣️无限量任食❣️
Unlimited Serving of the Below Meats🥩
▫️Lamb 🐏
𝐋𝐚𝐦𝐩 𝐂𝐡𝐨𝐩 : 厚身唔韧,冇膻味😝
▫️Beef 🐃
𝐖𝐚𝐠𝐲𝐮 𝐑𝐢𝐛 𝐄𝐲𝐞 : 好浓牛味,够淋😚
𝐒𝐤𝐢𝐫𝐭 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 : 淋中带少少咬口,但唔系韧个种🤓
𝐕𝐞𝐚𝐥 𝐋𝐢𝐯𝐞𝐫 : 完全冇腥味,配埋煮淋晒既洋葱🧅加埋个汁劲正
▫️Pork 🐖
𝐁𝐁𝐐 𝐏𝐨𝐫𝐤 𝐑𝐢𝐛𝐬 : 淋到爆,劲易甩骨🦴
𝐈𝐭𝐚𝐥𝐢𝐚𝐧 𝐒𝐚𝐮𝐬𝐚𝐠𝐞 "𝐋𝐮𝐠𝐚𝐧𝐢𝐠𝐡𝐞𝐭𝐭𝐚" : 大厨👨🏻🍳切好晒,唔怕切肠爆汁,外皮脆脆💫
▪Sweet Ending▪
Chocolate Salami w/ Vanilla Ice Cream
其实已经劲饱🤰🏻,但当你食左第𝟏啖之后🥄
你会忘记左饱既感觉,因为真系超超超好食💯
感觉有少少似🔪切片雪糕,中间夹住𝐝饼干🍪
食落冰冰地,入口即溶🤤
球雪糕🍨仲系有云呢拿籽嫁🤍
▪Drinks▪
一开始同朋友先黎𝟐杯𝐂𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥𝐬🍸
▫️Pisco Classic Sour ($128)
酒味重,带花果香气🌸,酸酸地几开胃😝
▫️Espresso Martini ($128)
(Vodka • Espresso • Coffee Liqueur)
夜晚想饮啡又想饮酒既,拣依杯啦😏
有咖啡香☕️,但又唔会苦,甜甜既易入口💃🏻
食到咁上下,再黎多𝟐杯冇酒精野饮🍹☕️
▫️Summer Breeze • Mocktails
(Orange Juice • Cranberry Juice • Ginger Ale)
橙味🍊最出,好够汽𝐆𝐮𝐫出黎🤣
▫️Hot • Latte
饮完酒,饮番杯热饮最舒服😌
有拉花💗,啡味偏𝐍𝐮𝐭𝐭𝐲🤎
🔺以上价钱 💁🏻♀️需另加𝟏𝟎% 服务费
🔺总厨👨🏼🍳𝐑𝐨𝐛𝐞𝐫𝐭𝐨 𝐙𝐨𝐫𝐳𝐨𝐥𝐢黎自意大利米兰🇮🇹
曾经出任欧洲多间获奖餐厅🏆多间五星级酒店餐厅🌟
🔺店员们服务超好👍🏻,劲𝐍𝐢𝐜𝐞劲有礼貌🙇🏻♂️
👉🏻野食上枱时,仲会简单介绍野食/建议食既先后次序💁🏻♂️
🔺餐厅🍽装修 • 布置劲𝐆𝐫𝐚𝐧𝐝💎,饮野 • 食野都劲好𝐅𝐞𝐞𝐥🫶🏻
🔺星期六 & 日会有海鲜🌊早午自助餐𝐁𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐁𝐮𝐟𝐟𝐞𝐭🍴