Plato Cafe & Bistro (Mikiki)

2024-09-24 265 浏览
之前就已经试过佐敦店,有次行紧mikiki嘅时候发现装修紧即将开新分店,当时已经好期待,今日终于有机会黎再食。mikiki分店原来都几深下,行入去都有几多位,都有空间感,几适合朋友或家人聚会。露丝玛莉香草烧羊架烧羊架选择左5成熟,表面烧得几焦香,切开见到粉嫩嘅横切面。加入咗香草食落香而不骚。另外仲有焗薯,比起一般餐厅配嘅薯菜,焗薯加入左烟肉粒,份量更多感觉亦都比较用心。西班牙海鲜饭有好多嘅海鲜,包括虾带子青口鱿鱼,食落都几新鲜,特别系虾煎得几香口,虾肉都弹牙。个饭就系偏湿嘅质感,似意大利饭嘅感觉,食落饭嘅鲜味都重,所以入口几香,整体味道都唔错。麻糬千层酥盒子配雪糕千层酥盒子焗到好香脆,入面有软糯嘅麻薯,千层酥同雪糕冰火交融,双重嘅口感同享受。另外仲免费加配左冰果茶同加钱转左Oreo奶昔。冰果茶拣左少甜,饮落好重茶香,仲有啲椰果,增加咬口。Oreo 奶昔有忌廉同Oreo系面,饮落够哂邪恶都充满奶香。

露丝玛莉香草烧羊架

西班牙海鲜饭