2025-01-03
今次系第二次Pica Pica 但第一次嘅水准高啲 🥹今次啲饭同面都唔够脆 我记得第一次食呢个意大利饭嘅感觉 好癫 佢整到好似煲仔饭嘅饭焦咁脆 再加埋本身意大利饭嘅咬口 劲钟意我上一次食佢𠮶个面嘅时候就拣咗冇龙虾𠮶款,因为其实我系见到网上啲食评就咁指住个款面嗌(𠮶次系脆得来 啲面又烟靭)😮💨P.S. 如果我下一次再有食嘅机会我会同佢讲要无龙虾𠮶款因为我觉得如果有龙虾嘅话有机会令到佢煮嘅时间要短啲,所以唔可以有脆口嘅效果。”同埋啲饭到咗之后可以隔一阵先捞,等佢保持个热度喺个底度整脆少少先‘’牛面珠墩必点 水准保持到 肉质嫩滑,再加埋佢本身有啲骨胶原位(感觉好似牛腱𠮶啲筋位)味道都系好好食嘅今次期间限定有蘑菇味嘅脆炸薯波~好好味而佢Ham𠮶款系好浓味,所以一定要食咗蘑菇味先如果以乳猪嚟讲Pica Pica 麻麻,La Paloma喺西班牙乳猪嘅天花板,但系喺依间餐厅千祈唔好嗌意大利饭。🤣八爪鱼方面,我觉得佢哋𠮶只太淋身 。同埋如果辣椒粉可以另外再俾我哋加啲嘅话就会再惹味啲。我第一次去嘅时候佢有俾我,但系今次我再问佢同样都系想要辣椒粉,但系佢就话餐厅只可以比Tapaco ummmm ok
但第一次嘅水准高啲 🥹
今次啲饭同面都唔够脆
八爪鱼方面,我觉得佢哋𠮶只太淋身 。同埋如果辣椒粉可以另外再俾我哋加啲嘅话就会再惹味啲。我第一次去嘅时候佢有俾我,但系今次我再问佢同样都系想要辣椒粉,但系佢就话餐厅只可以比Tapaco ummmm ok ~
依款虾 真心唔推介因为唔够味得来冇特别弹牙嘅口感而且好油腻但系𠮶啲油又冇味俾啲发包你点都冇意思🙈
芝士蛋糕比上次好食,但系我今次嗌多咗个法式多士,奉劝大家唔使叫😘我食过好食嘅法式多士唔系咁🥹