2024-03-23
星期六中午,订咗两位,专登来试下呢间50大既Pizza.叫左两份AntipastiBurrata-失望,完全无奶味,配搭ok , 带甜既caramelized onionsBeef tartare - 失望,牛肉无牛味,而且有根, 配芝士主角-A' SALSICCIA:有惊喜, dough gluten 有 develop 到,所以个面包口感烟韧,有口感,做到外脆内软.只不过, 个bread dough 本身就无咩味道.至于 topping,我觉得正常发挥. caramelized onions令整个pizza带甜,芝士拉劲强.但芝士味道偏淡,唔重奶香味.总结,个pizza dough 令我想返来再试其他口味,但只限pizza, Antipasti 就唔多岩我口味
叫左两份Antipasti
主角-A' SALSICCIA: