2021-03-26
1958 浏览
Scone & Muffin推介指数 🌹🌹🌹🌹🌹黄昏时间路经中环就去文华饼店做外卖仔,买scone 返屋企。原味scone sold out,咁就买提子scone啦!🍇Raisin Scone HKD30打开包装纸,香浓嘅牛油味涌出,拎上手都无油腻嘅感觉。面层略脆,内面松化而唔松散。大概有提子关系,味道略甜。🍑Peach Muffin HKD32店员细心解释比提子松饼少甜,Muffin有清新嘅桃香同桃肉,而且湿润,下次再试其他味!🌹🍓玫瑰花士多啤梨果酱+Clotted Cream🥛 (买scone +HKD36 可买1set)配角贵过主角,玫瑰花香扑鼻,士多啤梨甜酸度适中!Clotted cream 软滑细致,味道浓郁!(2 个scone 用1set 都够)食物 🌹🌹🌹🌹🌹环境 🌹🌹🌹🌹🌹服务 🌹🌹🌹🌹🌹
推介指数 🌹🌹🌹🌹🌹
🍇Raisin Scone HKD30