2024-11-12 0 浏览
捐窿捐罅去咗一间我去咗铜锣湾一间好有特色嘅汉堡包店,呢度嘅装修风格融合咗西式同港式元素,令整个环境既摩登又亲切。店入面座位唔算多,在有户外位置,就算系吸烟、放狗嘅人士都可以冇障碍咁喺度用餐😄而开放式嘅厨房设计都可以清楚地望住厨师即叫即做,食物嘅制作过程透明而新鲜🥰⭐️SIGNATURE SICK! BURGER 撚手牛肉汉堡 (E.B.L.T) $123 (双层汉堡价钱)作为一个贪心嘅小孩子,我拣咗两层汉堡肉🤤呢个汉堡都几大个,馅料好丰富,有蕃茄、洋葱、生菜,最令人期待嘅太阳蛋。一咬落去流出嘅蛋黄即刻沾满晒整个汉堡。汉堡肉每块好大块,搭配著新鲜嘅蔬菜,多层次嘅味道既唔会过于油腻,整体嘅口感更加立体。⭐️SICK! CHICKEN BURGER 鸡肉汉堡 $73配料包括炸鸡、凉拌高丽菜、紫苏叶、柠檬皮、红洋葱调味料同凯萨酱。炸鸡厚肉,外皮金黄香脆,同传统嘅炸鸡汉堡相比,呢个带啲酸酸地去咗油腻感更加轻盈。-⭐️脆甜蕃薯条 $42 (跟餐价)单点价系$52,呢个番薯条真系买少见少😭佢系粗番薯条!金黄嘅外表下食落去唔似薯条咁腍,有啲口感又带著自然嘅甜味🙂‍↔️睇落份量好少,但系因为粗切嘅关系其实食咗一

⭐️脆甜蕃薯条 $42 (跟餐价)
单点价系$52,呢个番薯条真系买少见少😭佢系粗番薯条!金黄嘅外表下食落去唔似薯条咁腍,有啲口感又带著自然嘅甜味🙂‍↔️睇落份量好少,但系因为粗切嘅关系其实食咗一半已经好饱🙂‍↔️