2009-12-29 12 浏览
好耐冇假放的老公今日意外得到一天假,于是就去食我最钟意的酒店buffet 啦~本来要去佐敦的逸东酒店食既,打电话去订位竟然lunch同dinner全部full晒平日都咁好生意冇办法只好揾过第二间,上OR睇到尼间好似都唔错!个职员话今日都几full只剩门口座位,坐门口就坐门口啦!最紧要系有好0野食就好了~12点几去到其实门口位都几好,自成一局几安静里边人多又有人庆祝比较吵小小,我地既座位旁边又有一池锦鲤可以睇佢地游来游去都几悠闲.都系讲返有咩食物食:汤:菜亁排骨汤.南瓜汤,面包种类5种以上我食左一种,咀嚼下好香小麦味忍唔住食左2个刺身.寿司:三文鱼.八爪鱼.吞拿鱼.𫠒红鱼.什锦寿司 冷盘:生蚝.螺.冻虾.青口.淡菜.烟三文鱼.另一种唔知咩黑胡椒烟白鱼.薄片肉肠,3种切片芝士热盘:中式炒牛肉.咕咾肉.甜豆炒虾仁.西芹炒墨鱼.肉酱意粉.白汁青口.炖羊肉.火鸡肉.煎鱼片.咖哩牛肉.青咖哩.红咖哩.蒸鱼块.白汁疏菜.焗薯角.即煮粉面档,螺肉鲜甜.焗酥皮三文鱼好味沙律:生菜沙律.薯仔沙律.橄榄芝士茄仔沙律.蕃茄亁,生菜新鲜种类多甜品:木糠布甸.杨枝甘露布甸.蓝梅芝士蛋糕.朱古力慕斯.栗子蛋糕.热

都系讲返有咩食物食:
刺身.寿司:三文鱼.八爪鱼.吞拿鱼.𫠒红鱼.什锦寿司
甜品:木糠布甸.杨枝甘露布甸.蓝梅芝士蛋糕.朱古力慕斯.栗子蛋糕.热喳渣
生果:种类得三种西瓜.密瓜.菠萝.切的好细块密瓜比较甜
雪糕:系movenpick好似有8种试左朱古力.臻子.咖啡.开心果.枫糖核桃,最好味就系枫糖核桃最难食就系开心果其他味道SOSO
有送一杯餐饮点左冻啡.冻奶茶佢地饮料唔得淡茂茂,我杯奶茶好似沟过水冇晒茶味,仲差过茶餐厅,话晒都系酒店系唔系应该要做的好D呢?

食物味道大致上都几好food counter服务员态度亲切有礼,外场加水加的好密收碟都好快,但系今日冇自制waffle同朱古力喷泉有小小失望~
门口位的锦鲤池
门口位的锦鲤池