2022-07-13
🇭🇰Pica Pica·呢间我好耐之前已经食过一次㗎啦 今次同朋友仔再嚟嗌左超多嘢食 而且我觉得今次比上次好食左添😈😈不过因为间餐厅灯光太有情调 影出嚟只色有啲怪 不过因为佢好好食 所以都想同大家分享下😌·Grilled foie gras on toast $168 l Ibérico ham croquette $18 l Wagyu steak tartare $175佢呢度个鹅肝多士真系做得超级出色 佢系劲大块 好厚身 咬落去质感同油脂都好好 唯独是佢中间有少少筋 不过都系超正🤤🤤之后佢个墨鱼croquette都好好味 佢中间系有啲墨鱼粒既 所以我觉得比普通既ham croquette味道丰富啲😎之后佢个牛肉他他都好好味 佢个生牛肉质感好好 好夹佢配既多士脆片😍😍·Octopus Galician style on potato $138 l Pica Pica paella Surf & Turf $108之后佢个八爪鱼都唔错既 不过佢呢个煮法系煮到淋晒个种黎既 我自己钟意有返少少口感🤣🤣最后我好钟意佢个paella可以拣细细份既 咁你就可以试多好多其他嘢😈佢普通个海鲜饭其
之后佢个八爪鱼都唔错既 不过佢呢个煮法系煮到淋晒个种黎既 我自己钟意有返少少口感🤣🤣最后我好钟意佢个paella可以拣细细份既 咁你就可以试多好多其他嘢😈佢普通个海鲜饭其实都唔错 不过我自己就觉得墨汁个个好食啲 佢味道丰富啲 有层次啲 不过食完个口会好污糟🤭
#rbyeat
#rby西餐