2013-01-23 386 浏览
有日见到openrice有人写呢间的tea, 虽然betty’s kitchen以前黎过食brunch, 当时觉得麻麻地好味, 但见睇d comment 好似几好, 个名又改左St Betty, 有日约食tea就黎呢度试试. 入去发现装修冇改过. 唔知系上次黎冇留意定点, 发觉d waiter个个都系靓鬼, 好似男模咁的身型 (不过唔够高做男模), 著件好鲜色的绿色背心, 好奇怪. 女waitress就个个都行得好慢, 可能因为佢地个个都要著对4吋高跟鞋, 谂起佢要企成日都好辛苦. 5个人叫左4个 tea set. Tea set黎到个样都几好. 拿拿声试个scone. Scone暖暖地, texture都ok, 但唔够牛油味, 提子干比平时的黐牙. Clotted cream 都好滑, 但唔够香. 另外的咸点包括两份小 open sandwich, 味道都OK, 红椒的sandwich 虽然感觉油腻, 但比较好味. 有4粒冇涵的puff, 脆就脆, 但冇味的. 甜点方面, Canelé的面非常’伶’. 拿上手个个都以为有块纸响面, 想搣纸. 好在食落个皮唔靭, 里面的custard都

5个人叫左4个 tea set. Tea set黎到个样都几好. 拿拿声试个scone. Scone暖暖地, texture都ok, 但唔够牛油味, 提子干比平时的黐牙. Clotted cream 都好滑, 但唔够香. 另外的咸点包括两份小 open sandwich, 味道都OK, 红椒的sandwich 虽然感觉油腻, 但比较好味. 有4粒冇涵的puff, 脆就脆, 但冇味的. 甜点方面, Canelé的面非常’伶’. 拿上手个个都以为有块纸响面, 想搣纸. 好在食落个皮唔靭, 里面的custard都几香, 几好味. Macaroon 酸酸地几清新, 都够松同唔会靭. 其他甜品都系一般. English Breakfast tea的浓度都ok, 但似乎茶壶的 设计有问题, 斟到最后里面d茶叶会排山倒海地涌出来, 虽然有茶隔, 但个景象几恐怖, 有d似污水渠排d核突野出黎…Ill~

服务以呢度的价钱黎讲可以话唔合格. 样样都要叫先识做. 成个tea 叫左佢斟水加水N次, 冇晒奶卑个兜个靓仔, 佢on居居望住我卑个"??" 表情我, 醒少少啦!

总结: 唔知点解咁多人卑笑佢个tea, 酒店价钱, 野食普通, 但冇服务. 有乜值得成为开饭之选?!