2023-02-27
今晚嚟呢度食饭,绝对系我今年内做得最错嘅一个决定!话说有国内朋友嚟香港玩几日,听日就走,咪谂住招呼吓,俾个美好嘅晚上同埋回忆佢啰,尽吓地主之谊吖嘛!咁一心谂住带佢哋食吓好西啦,话晒都系咩世界最受欢迎餐厅之一乜乜乜,心谂一定唔会失礼,实无死啦!点知…真系衰过带人食Buffet,食完餐成皮嘢嘅饭,我除咗觉得失礼死人之余真系想揾个窿捐入去,食到成肚气!名不符实,2个字…垃圾😵💫一星期前打去book咗5人枱19:30,问佢可唔可以比张窗口位嘅枱我,职员话随机发放,冇得预留,因为餐厅18:30就开,咁我问如果我book早啲得唔得?18:30餐厅一开门我已经到咗,或者我再早啲嚟等系咪就得?佢又系答我未必有窗口位,因为佢哋无得预订窗边枱,咁我唯有算数啦,公司规矩,佢都系打份工啫,无谓难为人哋啦。结果今日我哋19:20到咗,见到有窗口位,问佢可唔可以俾我哋坐果度,佢话有人book咗,我吓?咗出嚟,又话无得book嘅?佢话有啊,不过3个星期前已经要book㗎喇。(之前又唔讲,又话无得book),ok唔紧要,都算数,好少事,唔好破坏心情,我哋就落order嗌嘢食啦。好喇,我哋最后叫咗5个set dinn
好喇,我哋最后叫咗5个set dinner, 又add on加埋钱食和牛,见佢收得呢个价钱,谂住啲食物应该都会几正啦!我哋真系非常期待之后嘅食物㗎!第一道菜,头盘鳕鱼沙律!虽然系送嘅,但系你会点估到,佢已经系全晚最正常嘅一道菜🙂
刺身-为咗证明新鲜啩…食落口仲有鱼鳞喺度嘅😑
蟹肉-为咗证明真材实料啩… 入口仲有蟹壳嘅😑
软壳蟹天妇罗-系可以做到完全冇蟹味嘅😑
云吞同埋意粉-面团质感又干又硬又厚,个云吞皮厚度可以去到5mm,意粉系可以咬唔断同咬唔烂嘅😑
甜品-都费事讲,算9数啦😑
同埋,不得不提嘅系侍应嘅服务态度,朋友落order嗌罐可乐,要嗌足3次先嚟到。就连叫佢斟杯水,都系要嗌2次。仲有一样嘢,真系不知所谓,隔篱枱有两男两女外籍人士喺度食饭,其中有位女士应该饮到high high哋,竟然无啦啦喺度好大声咁尖叫咗几次,我背住佢坐,真系俾佢吓亲!真系好大声果只!全场人都望住佢哋。做乜嘢啫?表演啊?唔讲以为佢俾人非礼,点知原来系玩紧。但系啲职员完全无友善咁过去制止,或者作出温馨提示,大佬啊,我嚟食饭㗎咋!知唔知真系好骚扰到其他食客啊?话晒都高级餐厅吖!🤬
本身唔想打呢篇千字文,但真系忍唔到!环境已经普通到不能再普通,食物又垃圾,咁嘅价钱,咁嘅服务,真系唔会再嚟!
奉劝各位男士,如果想同条女分手,就带佢嚟呢度啦,一定事半功倍🫤
如果招呼朋友,除非想绝交,如果唔系真系唔好带佢哋嚟🥲