2006-10-17
(16/10/06)姊姊买左几件cake回来。Rummy Chocolate面朕朱古力味香浓,内里的朱古力mousse很普通,"夹"心再有劲rum的白mousse,底层唔知咩黎,唔好味既,好似椰蓉,又非椰蓉的物体。另一件Going bananas,上层的香蕉mousse的确正!仲有香蕉肉添!下层焦糖mousse,唔太甜,外围包住薄薄的un粟籽增加口感,呢件几好。一件Chiffon cake,当时店员说是lavandar味,但食落一D薰衣草味都无,反而觉得系香蕉味,唔知店员讲错,定俾错!单系印"cconut chiffon添。不过件chiffon真系超劲软!俾中环店外表吸引过,点都有期望,食过后,无惊喜,更有失望,因为觉得那两件cake是隔夜货。