2021-05-17
今晚同男朋友到尖沙咀lab eat,食物质素真的很不错,服务好好,气氛又有情调,建议情侣想食翻餐fine dining,呢度会系几好既选择我哋二人叫左个set dinnerMini Moet & Chandon Imperial Brut, Champagne, France 200ml首先店员好快就开左枝法国champagne 比我地,味道Fruity ,几岩女仔饮新鲜生蚝 (4只)生蚝的确新鲜,而且带海水矿物味烟熏意大利沙甸鱼及香醋鱼籽非常开胃既appetiser ,蕃茄同鱼籽酸甜,配少少烟熏沙甸鱼,感觉几清新,底下既crisps亦增加左口感牛肝菌汤唔少系出面食既菌类汤都死咸,但依个唔会,上面既泡沫同打到好碎既牛肝菌,令汤既口感更顺滑。个面包外脆内软,好好食西班牙红虾及海胆意粉配鱼子酱好足料,海胆同鱼子酱份量唔少,海胆非常鲜甜。店员介绍意粉酱加左龙虾油,令到个意粉几香,海鲜味更重。红虾都啖啖肉,肉质新鲜,不过略嫌炭火味盖过左本来既虾Dessert of the day: Tiramisu 摆盘几精致,旁边仲有好重焦糖味既Meringue同埋见到一粒粒vanilla 籽既雪糕,配ti
我哋二人叫左个set dinner
新鲜生蚝 (4只)
生蚝的确新鲜,而且带海水矿物味
烟熏意大利沙甸鱼及香醋鱼籽
牛肝菌汤
西班牙红虾及海胆意粉配鱼子酱
Dessert of the day: Tiramisu
摆盘几精致,旁边仲有好重焦糖味既Meringue同埋见到一粒粒vanilla 籽既雪糕,配tiramisu 真系三重享受(*¯︶¯*)