2016-08-14
1953 浏览
Beer & Fish大埔开左间又饮得又食得嘅餐厅,忍唔住要同朋友试试。店如其名,明显就系主打啤酒同鱼类,好几种啤酒任你拣,有200ml/400ml/2lit拣。系我心大人细嘅时候,职员好细心咁推介我地试佢地嘅样样齐(p.s. 个名系我自己改嘅haha)但确实系可以试好多款啤酒,可以系menu 度选择其中六款黎试试,100ml一杯,点到即止岩岩好。我地除左angry boy 同anchor steam之外,其余都点左黎试,最最最钟意blood orange gose! 因为用左乳酸菌黎酿制,所以饮嘅时候会有好强酸味,另外一款本今都好喜爱嘅系Thunder God ,嗅落去有好强嘅果香味,饮落又唔会盖过左啤酒嘅麦香,两者配搭佢地嘅炸物好夹!叫左onion ring, fish and fries同crab cegg & gravy。onion ring 外皮好脆,粉浆唔算太厚, 搭啤酒一流。话明食鱼点可以唔嗌鱼食, 外皮松脆不在讲,鱼肉唔会炸得太老,点埋作地独家制嘅芝士好有惊喜! 啖啖芝士香。隆重推介嘅系佢地嘅crab cegg & gravy! 浓浓嘅白汁加埋流心蛋, 拮开只蛋,啲蛋汁
大埔开左间又饮得又食得嘅餐厅,忍唔住要同朋友试试。 店如其名,明显就系主打啤酒同鱼类,好几种啤酒任你拣,有200ml/400ml/2lit拣。系我心大人细嘅时候,职员好细心咁推介我地试佢地嘅样样齐(p.s. 个名系我自己改嘅haha)但确实系可以试好多款啤酒,可以系menu 度选择其中六款黎试试,100ml一杯,点到即止岩岩好。 我地除左angry boy 同anchor steam之外,其余都点左黎试,最最最钟意blood orange gose! 因为用左乳酸菌黎酿制,所以饮嘅时候会有好强酸味,另外一款本今都好喜爱嘅系Thunder God ,嗅落去有好强嘅果香味,饮落又唔会盖过左啤酒嘅麦香,两者配搭佢地嘅炸物好夹! 叫左onion ring, fish and fries同crab cegg & gravy。onion ring 外皮好脆,粉浆唔算太厚, 搭啤酒一流。话明食鱼点可以唔嗌鱼食, 外皮松脆不在讲,鱼肉唔会炸得太老,点埋作地独家制嘅芝士好有惊喜! 啖啖芝士香。 隆重推介嘅系佢地嘅crab cegg & gravy! 浓浓嘅白汁加埋流心蛋, 拮开只蛋,啲蛋汁渐慢慢流落蟹饼度,一啖有几种味道,蟹饼松软唔会腥,置底嘅多士非常脆口又带层次!
同朋友吹水倾下计真系唔错!加上店舖系角落嘅位置,令人觉得有privacy!