2009-12-28
係度一連食左兩食: buffet dinner + buffet breakfeast本來只吃早餐, 但係有效$ 100 coupon, 又知佢d野食好有水準, 食就食la! 估唔到咁full, 當晚dinner full 晒, 不過8:30後有位, 咁我地8:45左右到, 都仲不停refill, 不過就係只為左我地而fill, 果然係5星! 不過我地倆個見咁大個地方只有我地係咁食 (人人都食晒, 坐著頃計) 食到有d趕頭趕命! 同理d stuff 都開始拎個碗出來拎d left-over, 我一d都唔仲意浪費, 佢地食埋我好歡迎, 不過佢俾我見到佢地拎(成10次都有), 我好唔自在囉, 好似我左收工咁, 同理我想吃生蠔可惜佢地為我fill一次之後就只剩下d唔新鮮的. 我想見佢地fill食物多過佢地同我 '掙' 食物, 哈哈動物本能! 希望佢地下次小心d啦, 係其他地方佢地都做得好好, 好貼心, 好過好多高級餐廳, 有個廚師企係一邊, 見我仲意食沙律, 我一行開佢就樣樣菜都加添D啦 (個時餐廳得我食野咋)晚餐特別食物: (23號晚: @$218+10%)凍海鮮有一種少見的蝦 -- 有趣
晚餐特別食物: (23號晚: @$218+10%)
凍海鮮有一種少見的蝦 -- 有趣, 有蠔, 有好少有既cold cut, 食到尾先見到黑毛豬cold cut, 但己太飽, 笨! 有多種芝士, 配walnut好好味, 甜品我地食左10個小creme brulee, 甜品師父見到一定開心到暈
早餐特別食物: (24號 free from package)
芝士照樣有, 不過少左種類, 瑞士麥片, 法式多士
吃完早餐可以到游泳池外圍行下, 不過有D人著埋鞋咁坐係D沙灘椅度, 唔係咁好, 當堂好似返左珠海咁