2008-07-28 27 浏览
本身諗住去旅遊塔食自助餐,但full晒,而且聽電話個人d語氣又頗為串,所以決定另覓目標。最終決定左系威尼斯順道吃自助餐。門口小姐話8:30後會有位,所以一邊行一邊的等左兩個多小時。環境尚算是舒適,而且枱與枱之間唔會太密,讓人坐下來的感覺也輕鬆舒服一點。食物方面,以自助餐來說是不錯。一坐下第一站當然是海鮮吧,有長腳蟹,蠔,青口,蝦……等等。而魚生的款色則較少,只有三文魚,八爪魚和劍魚。先來刺身和蠔。蠔只是一般貨色,三文魚頗為新鮮。海鮮之中最吸引的是蟹和蝦,蟹腳超鮮甜,即使不吃肉,那些「肉汁」也鮮甜無比。雖然本身不是太愛吃蟹,但也來回取了兩次。蝦亦夠大隻鮮甜,一開始已感覺足本了。而這裏的海鮮,當人客每取一些,長期也有人在吧枱後不停refill,實行吃到你吃不下為止吧。第二站開始吃點熱物,燒牛肉雖然牛肉味頗為豐富。但燒的時間略為過了火,肉身不甚嫩滑,稍為美中不足吧。在酒店吃自助餐其中一項主打當然是甜品。這裏的糕點出品也十分有水準。基本上每款也想試,首選藍莓芝士蛋糕和炸香蕉。好香軟的芝士蛋糕,配以藍莓醬在面,很好。不過炸香蕉可能放久了一點,腍了,但也不太差。友人說朱古力慕斯更好吃,但實在太飽食

在酒店吃自助餐其中一項主打當然是甜品。這裏的糕點出品也十分有水準。基本上每款也想試,首選藍莓芝士蛋糕和炸香蕉。好香軟的芝士蛋糕,配以藍莓醬在面,很好。不過炸香蕉可能放久了一點,腍了,但也不太差。友人說朱古力慕斯更好吃,但實在太飽食唔落
一般貨色的生蠔,刺身
長腳蟹,蝦
燒牛肉,沙律
藍莓芝士蛋糕,炸香蕉
長腳蟹,蝦
藍莓芝士蛋糕,炸香蕉
2008-07-06 34 浏览
是上次聖誕時同公司一起參加商會活動去澳門玩兩天, 一到埗, 第一餐便是來這裡吃個自助餐.因為是公司請, 故價錢不知, 地方夠大, 坐得很舒服, 選擇由中式, 西式 至 日式都有齊, 點心比得上好多香港的大酒樓, 而且又有長腳蟹, 生蠔等. 如果價錢是可以的話, 在威尼斯人, 請客食lunch, 不用煩又唔會失禮於人.

2008-07-06 34 浏览
食物方面味道雖然唔特別好食,但款式好多,都有幾樣特別好食既野 (甜品尤其出色)燒肉 <個皮好脆 好正藥膳羊肉湯 <味精點都有D , 但真係好好飲炸香蕉 < 第一次食 雖然放左好耐 但仲好熱 個餡係香蕉茸 正木糠布甸 <勁好味 我地食左4個 : D最欣賞佢甜品全部都係細細碟 , 可以試好多款, 好細心 : )服務好GOOD, 收碟好快補野食亦好快 , 長腳蟹佢不斷供應 好多好多熱食都係 , 唔會有個食物位吉左既情況食物質素雖然未可以同香港酒店比但OVERALL來講都好不錯喇*諗住可以贏番餐BUFFET錢,點知都係倒蝕番比佢 ~ .\  /.
食物方面味道雖然唔特別好食,
但款式好多,
都有幾樣特別好食既野 (甜品尤其出色)

燒肉 <個皮好脆 好正
藥膳羊肉湯 <味精點都有D , 但真係好好飲
木糠布甸 <勁好味 我地食左4個 : D

最欣賞佢甜品全部都係細細碟 ,
可以試好多款, 好細心 : )

服務好GOOD, 收碟好快

補野食亦好快 , 長腳蟹佢不斷供應 好多好多
熱食都係 , 唔會有個食物位吉左既情況

食物質素雖然未可以同香港酒店比
但OVERALL來講都好不錯喇

諗住可以贏番餐BUFFET錢,
點知都係倒蝕番比佢 ~ .\  /.
唔錯
蝦海
主動拎個箝來, 好好
勁好味
2008-07-04 23 浏览
初初開時聽好多人講都話唔得, 款式極少味道又唔掂, 但後來應該係轉左手, 我一個月內去左兩次, 都覺得幾ok.款式唔算多, 並唔係咩靚料, 但品質唔錯, 尤其係o的泰式野, 沙律,魚生同西式湯都幾好.燒味就覺得一般, 熱盤共有十零款, 冇咩特別, 切肉我冇食, 但見表弟攞左兩次, 應該唔錯.仲有即場煮既湯麵湯河.至於我最鍾意既甜品, 蛋糕大約有六種左右, 都唔怕好甜, 好味! 仲有好多細細碟既東南亞甜品, 味道不及蛋糕吸引, 但都ok, 仲有炸香蕉, 即煎pancake (好味道!!), 雪糕, 日式刨冰, 同好多水果. 每人包一杯飲品, 服務唔錯, 收碟快, 食物都補得快, 最好就係唔洗同人搶, 好怕金沙同自助山果種要搶既感覺.總括黎講百幾蚊食五個鐘絕對食得過, 而且申請埋張濠會咭仲有節.
我一個月內去左兩次, 都覺得幾ok.

仲有即場煮既湯麵湯河.

• 炸蝦餅
  • 粟子慕斯蛋糕
  • 荔枝慕斯蛋糕
  • 朱古力蛋糕
2008-04-28 24 浏览
聖誕價果時venetian做緊promote成家人貪平報晒.第3日lunch(臨走前)黎食返餐last lunch*我期待左好耐~因為真係好中意食自助餐+o係澳門係第1次!!!一入到去..其實都唔係好多野食姐...普普通通咁炸禾...刺身一般!風乾火腿不錯的.有烤肉counter,這個比較出色!!中式的食品我都唔吃..一直都不喜歡.可甜品就吃了很多!!每一個蛋糕,每1個cheesecake都被我攻陷!!木糠布甸好吃得-v-"...雖然隔了ok耐但對甜品的印象很深刻!因為吃過平平無奇的熱葷,再吃甜品就會顯得十分驚喜*v*
聖誕價果時venetian做緊promote
成家人貪平報晒.
第3日lunch(臨走前)黎食返餐last lunch*
一入到去..
其實都唔係好多野食姐...
普普通通咁炸禾...
刺身一般!
風乾火腿不錯的.
有烤肉counter,
這個比較出色!!
中式的食品我都唔吃..一直都不喜歡.
可甜品就吃了很多!!
每一個蛋糕,每1個cheesecake都被我攻陷!!
木糠布甸好吃得-v-"...
雖然隔了ok耐
但對甜品的印象很深刻!
因為吃過平平無奇的熱葷,
再吃甜品就會顯得十分驚喜*v*
生日打算要豪一下..去威尼斯人食buffet..哈哈以五星級威尼斯人做賣點應該不錯吧..所以去了試試...冷盤食物新鮮,而且不斷加添: 三文魚、吞拿、劍魚、壽司、生蠔、青口、蟹、翡翠螺salad款式少。熱葷一般,味道一般:叉燒燒肉(另可配白飯=.=叉燒飯??)、咖哩羊肉、魚、菜、蝦球、即切燒牛肉等...另有即煮粉麵粥等。dessert方面ok..味道不是特別好、特別精緻:有幾款cut cake、mousse、葡撻、黑糯米、椰汁丸子、lemon tart、木糠布甸、雪糕bar等等。整體ok..如果喜歡冷盤、水果的,是不錯的選擇,因為有多款新解水果及海鮮,但總括來說食品種類不多。服務一流,不斷取碟加水,態度好。環境算是不錯。二百元左右buffet算不錯啦!食得過喇。但以威尼斯人五星級做賣點就真的比預期遜色dd咯。
生日打算要豪一下..去威尼斯人食buffet..哈哈
以五星級威尼斯人做賣點應該不錯吧..
所以去了試試...

冷盤食物新鮮,而且不斷加添:
三文魚、吞拿、劍魚、壽司、生蠔、青口、蟹、翡翠螺
salad款式少。

熱葷一般,味道一般:

dessert方面ok..味道不是特別好、特別精緻:

整體ok..
服務一流,不斷取碟加水,態度好。環境算是不錯。

二百元左右buffet算不錯啦!食得過喇。
但以威尼斯人五星級做賣點就真的比預期遜色dd咯。
2008-02-22 13 浏览
個自助餐係酒店包左外表其實唔太好裝修各方面都無氣氛食物數量都ok質素就差D啦有好多中式野食但以香港的口味佢地真係好差D燒味好難食生蠔唔新鮮最好的是三文魚不斷出甜品都幾好想食個蛋糕可以叫佢切
個自助餐係酒店包左
不斷出
甜品都幾好
想食個蛋糕可以叫佢切
(非会员)
以為會有金沙嘅水準,最後勁失望!!! 環境似香港一般裝修好D嘅餐廳,地方唔算大, d食物極之一般, 係新鮮, 但係好普通, 選擇唔多!! 同香港三四星酒店差不多!!大家都係唔好咁高期望!!!Lunch: $158+10%Dinner: $208+10%

Lunch: $158+10%
Dinner: $208+10%