2021-06-06 120 浏览
用非常差來形容,地方非常差,比坐馬路邊上還差,無冷氣(空調),食物水準只得一分,價錢同食物水準不成正比。一間已經不是台灣菜又不是上海麵館,反正不要去就是。第一碗麵有毛鬆,看見想吐,店員幫你換了,但食慾已經減半。生煎包的肉餡要用放大鏡找。燒鴨麵的麵就只有一小碗的量,同時烤鴨像人家食完一樣,不同部份放在一起給你。而且是涼的,問店家,他們說這叫正宗。在疫情經濟那麼差之下,服務和食物質量那麼差,真不知為什麼還能做下去。可能都是以做一次性客人為主吧。
2021-06-06
單刀直入講食物先!牛肉麵值得讚! 麵條煙靱有彈性又夠粗!牛肉炆得夠林夠入味!湯底有濃濃的牛肉味但唔咸,所以跟麵一齊食好正! 鹵肉飯就ok! 鹵肉汁不夠香濃,豬肉也無乜味,只是普通的碟頭飯!菜肉雲吞麵和菜肉餃就好好多! 飽滿的雲吞和彈牙的麵,好味!菜肉餡的料就菜多過肉, 所以有清甜的菜味! 雲吞皮薄又滑! 而菜肉餃的皮也厚薄適中!小籠包,超失望! 雖然皮薄又有靱力,內裏又多汁,但一點肉味也沒有! 所以味道很奇怪! 食緊小籠包,但又無小籠包味! 最衰就係叫咗兩大籠,所以點都要食咗佢! 一個字:差!蟹粉小籠包就比較正常! 蟹粉足夠,所以増加了不少鮮味! 彌補了不足的豬肉味! 皮裏肉汁也非常多! 牛肉卷的牛肉很乾和只有牛肉,所以味道較單調! 薄餅都可以接受,有少少"so"皮feel!用來點卷的汁是一些海鮮醬!蒸素餃唔掂! 無菜味,只有過份重的麻油味! 真係好難食!
單刀直入講食物先!

小籠包,超失望!

蒸素餃唔掂! 無菜味,只有過份重的麻油味!
真係好難食!

2013-02-13
  • 牛肉麵,菜肉雲吞,菜肉餃
2011-11-17 223 浏览
同老公黎澳門既第一日,都係好隨意見到有咩岩食就上。1。蟹粉小籠包:都算係皮薄餡靚既,但個汁味就有少少怪怪的。2。魯肉飯套餐:菜干湯,呢個要讚好,幾好食,隻滷水蛋好入味喱。3。擔仔麵:湯底超油,配以揚春麵,麻麻地。4。甜豆漿:lite就真,勝在有豆味。
同老公黎澳門既第一日,都係好隨意見到有咩岩食就上。

1。蟹粉小籠包:都算係皮薄餡靚既,但個汁味就有少少怪怪的。

3。擔仔麵:湯底超油,配以揚春麵,麻麻地。

4。甜豆漿:lite就真,勝在有豆味。
2011-11-14
(非会员)
2011-05-30 139 浏览
雖然店跟台灣鼎泰豐集團沒關係(我已電郵問過台灣店),但其蟹粉小籠包卻是比所有正牌鼎泰豐好味!之不過,除了蟹粉小籠包外,其他東西不吃也罷,所以大家記得只點蟹粉小籠包好了!註:每枱會派紙巾一包,收費的,可以退還給服務員,這樣就不用付紙巾費了!(MOP6)
2011-02-12
$40 (其他)
庆祝纪念
纪念日
  • 蟹粉小籠包超好吃,其他不用試了
2009-10-02 141 浏览
搵左好耐先去到呢間野, 但冇唸過食物只係得過"暖"字,而唔係熱的小籠包暖暖地就話可以接受,味道一般:三杯雞甜甜地幾入味,但唔熱好怪。總之比起香港的分店,真係差D。

小籠包暖暖地就話可以接受,味道一般:
三杯雞甜甜地幾入味,但唔熱好怪。

總之比起香港的分店,真係差D。
三杯雞套餐32元
蟹粉小籠包26元/小籠包20元
2009-02-01 67 浏览
由於肚餓既關係我叫左一碗咸豆漿同埋湯汁肉飽嘩~個碗咸豆漿我見到都o 嘴第一次食裡面既料係紫菜加乾魚仔係我孤陋寡聞嗎?然後碗豆漿都幾咸總之就麻麻地好食啦然後個湯汁肉飽其實咪好普通既小籠飽但係塊皮超厚厚都我有部份都食唔落口呀裡面既肉超散我真係以後都唔會再黎食呀~
由於肚餓既關係
我叫左一碗咸豆漿同埋湯汁肉飽
嘩~
個碗咸豆漿我見到都o 嘴
第一次食裡面既料係紫菜加乾魚仔
係我孤陋寡聞嗎?
然後碗豆漿都幾咸
總之就麻麻地好食啦

然後個湯汁肉飽
其實咪好普通既小籠飽
但係塊皮超厚
厚都我有部份都食唔落口呀
裡面既肉超散

我真係以後都唔會再黎食呀~
$20 (宵夜)
2008-12-15 32 浏览
星期六晚來了這裏食宵夜,見到是台灣鼎泰豐,所以入嚟試下,這裏是24小時營業的,但入到這裏,感覺好像很不同台灣的鼎泰豐,環境比較簡陋,但都有些人在食野,我們叫了一客小籠飽,有8個,一客窩貼有6個,一碗擔擔麵,一碗紅燒牛肉麵,先來紅燒牛肉麵,個樣都幾好,我沒有食,媽媽說有點辣的,再來擔擔麵,試了一些,d麵都幾爽口,不過個湯好多油呀,但味道都ok,都幾多的,小龍飽好熱,皮都幾薄好多汁,好味呀.煎窩貼都幾好味,都幾大個,肉汁都多,味道都幾好,我地初初仲以為佢12點關門,因為佢地叫我地先結賬,但後來記得明明入嚟時睇到寫住24小時的,我想是分段埋數的關係,可能附近都不多食野的地方咁夜仲開,所以都幾多人來這裏.