2025-01-25 0 浏览
⭐️澳门朋友话要带我去食澳门依家唯一一间同时提供正宗西班牙与地道葡葡牙菜的餐厅 —— 唐吉柯德🇪🇸🇵🇹|唐吉柯德餐厅嘅环境舒适 令人有种好放松嘅感觉 适合情侣或一班人去聚餐 今次朋友仲帮我拣咗几道菜式比我试😋⭐️烧鸡:火喉烤得啱啱好 烧鸡 外皮烤到脆卜卜 肉质就鲜嫩无比 可口又多汁😛⭐️葡国八爪鱼饭:用咗葡国嘅煮法 同平时食嘅海鲜饭有啲唔同 啲饭亦有好浓郁嘅海鲜味 口感好丰富😝⭐️白汁蟹肉扇贝:啲扇贝蒸到好鲜甜且蟹肉好鲜香 配埋浓郁嘅白汁 好味到食完一啖又一啖😜⭐️西班牙海鲜墨汁天使面:海鲜嘅鲜味同酱汁嘅味道好夹 加咗墨汁烹煮 天使面吸收哂墨汁嘅香味 令人感受到异国风情嘅味道🤪⭐️白烚西兰花椰菜花:食完啲浓味嘅食物 想食返啲比较清淡嘅蔬菜 可以解油腻 都几唔错😆