2023-03-06 1771 浏览
人人都知澳门多嘢食,但发觉食嚟食去都系面𠮶浸,今次澳门嘅地胆朋友就带我哋去食地道嘅澳门菜-乳猪海鲜煲😻我哋嚟食嘅时候已经夜晚10点几,餐厅依然座无虚席,等咗一阵有张吉枱,嗱嗱声落咗个特色嘅乳猪海鲜煲先除咗乳猪海鲜煲之外,仲有好多唔同嘅小菜小炒,可惜呢餐嘅我哋今晚嘅第二场🙈下次有机会再试!乳猪海鲜煲上菜嘅时候海鲜系生嘅,见到虾好生猛大只,而且有海量嘅蚬同沙白,仲有大大只嘅桶蚝鲍鱼每张枱都有个特制嘅机器,较好时间之后个锅盖就会自己降落嚟大概10至15分钟就食得,每一样海鲜都好新鲜,汤底系泰式酸辣汤,好重香茅柠檬叶味,配海鲜真系一流,非常之惹味!!!!除咗海鲜之外底下仲有好多娃娃菜同埋冬瓜,成大个煲都只不过系三百零蚊!性价比极高!

每张枱都有个特制嘅机器,较好时间之后个锅盖就会自己降落嚟

• 乳猪海鲜煲