2009-11-16 740 浏览
同老公、妹妹&佢BF去澳门玩,上次老公嚟澳门影烟花嘅时候同班龙友嚟食过,本来去隔离嘅法兰度,但太多人,排第六页等两粒钟,所以去咗隔离呢间食,无谂过都好好食。老实讲门面唔靓,但入咗去系另一个世界,花园有人烧烤,好有外国人Backyard搞BBQ Party嘅feel,侍应问我哋坐出面定入面,虽十一月但仍天时暑热,我哋拣咗入面,入面嘅环境都OK。一打开餐牌见啲嘢食都几经济,一般都系五六十蚊,我哋叫咗6样嘢,餐前猪仔包系送嘅:1. 马介休炒椰菜好味,马介休唔太碎,有咸香2. 葡国鸡 (跟饭)我哋都几肚饿,所以叫咗个饭,葡国鸡分大细,我哋要咗个细,典型葡国菜,有黑水榄、葡国腊肠、洋葱做配料,都几好味,不过下次唔叫,留返啲quota食烧烤嘢3. 烧春鸡一只皮脆多汁,平时我怕肥唔食皮,但呢只鸡真系烧得好好,啲脂肪溶哂,皮脆卜卜4. 辣汁中虾最好味,出预期出色,份量多,四个人一人都有四五只,个汁唔系好辣,但好好味,下次留返面包点汁5. 烧猪肋骨OK啦,BBQ味,下次可以试吓牛6. 烧秋刀鱼鱼油溶哂出嚟,同鸡一样,块皮脆卜卜,但肉淡咗啲,要落盐我叫咗一支Corona,老公要咗菠萝冰,妹要咗椰青,妹BF

1. 马介休炒椰菜

好味,马介休唔太碎,有咸香
2. 葡国鸡 (跟饭)

3. 烧春鸡一只

4. 辣汁中虾

5. 烧猪肋骨

OK啦,BBQ味,下次可以试吓牛
6. 烧秋刀鱼

鱼油溶哂出嚟,同鸡一样,块皮脆卜卜,但肉淡咗啲,要落盐

我叫咗一支Corona,老公要咗菠萝冰,妹要咗椰青,妹BF要咗Fruit Punch,埋单MOP450,以此质素抵食!会再来,但至少四个人先好嚟,我见附近有人两个人嚟食得好少嘢咋!
门面著实唔系咁吸引
多数啲老外都坐外面
外面有职员烧烤
餐厅环境都OK有情调
葡国鸡 (跟饭)
辣汁中虾 (劲赞!)
烧猪肋骨
烧秋刀鱼 & 烧春鸡一只
2009-11-07
门面著实唔系咁吸引
多数啲老外都坐外面
外面有职员烧烤
餐厅环境都OK有情调
葡国鸡 (跟饭)
辣汁中虾 (劲赞!)
烧猪肋骨
烧秋刀鱼 & 烧春鸡一只