3天前
好耐都冇去过澳门,难得今日有外国朋友嚟,我哋就约埋一齐去一转快闪澳门,上网做吓功课之后就发现有间小众嘅餐厅好似几正咁样,就预早订好位,食完之后真系觉得要推介俾大家。首先呢度嘅装修真系好cozy,门面已经好有葡国风情,用上最靓嘅白色同蓝色配搭,打卡一流。餐厅入边有少少怀旧式,店员亦都好友善,真系一餐好好嘅体验。食物我觉得个酥皮蘑菇忌廉汤真系一流,印象中应该系我食过最好食嘅酥皮汤,酥皮真系超酥脆,个汤亦都好够热,但系啲蒸气完全唔会令到块酥皮变腍,蘑菇汤亦都好creamy。葡式烤鳕鱼系朋友话点嘅,本身我都惊会有腥味,点知又冇㖞,反而烤得外皮香脆,入面就啖啖肉。综合葡式小食拼盘种类都好,两个人食真系会好饱,但系由于味道太好食,所以我哋都清咗货。葡式海鲜饭就系经典必点㗎啦,呢度嘅海鲜份量绝对唔少,而且好新鲜,加埋饭嘅软硬度刚刚好,好食好食!甜品就要左葡式经典木糠蛋糕。甜而不腻,系一个完美嘅结尾。
甜品就要左葡式经典木糠蛋糕。甜而不腻,系一个完美嘅结尾。