2013-05-06
本来打算去食自助餐,但系开饭见呢度评价吾错,成日经过见到佢个超大露台又好靓,加上私房菜的神秘感,决定一试。电话留左蚝和琵琶虾,但侍应话未必有,咁睇下到时有无缘啦!到准备出发时,虽然话设有车位,但打去问时已经full晒!上到去见到个短发女人,应该系负责人,佢覆番我地留嘅蚝同虾都有。个琵琶虾芒果沙律先上,卖相一般,份量以沙律黎讲都吾算少,虾有八九粒左右,五亳子大小啦,但都吾平,要500蚊,我觉得都算爽口,不过吾够冻,同埋虾吾够细致,我都系钟意食龙虾多d;p芒果无乜问题,正常啦,仲有d切丝尤鱼,洋葱咁。第二碟系忌廉煮蚝mop268以㶽上,有少少辣,一定够汁,约有五只蚝,够新鲜,味道不错,见有咁多汁吾想浪费所以叫左佢攞包谂住黎点,个包系即叫即整翻热的,附牛油的猪仔包,点汁好味〜埋单先知每个包要收15蚊,但佢完全无讲,当然我又无问,而menu都无的,所以各位叫包都要注意。食到呢度都饱了,因为个汁都几漏,再黎的是野菌意大利饭,mop118卖相好靓,以煎pan上,份量有两碗左右,菇也多,但见到饭不够湿,食落口果然如此,而且无乜味,我要点个白汁先得送饭,咁即系个饭失败。本来谂住叫埋佢嘅招牌甜品木糠布甸
问时已经full晒!
第二碟系忌廉煮蚝mop268
本来谂住叫埋佢嘅招牌甜品木糠布甸,但三碟菜都好一般,都系转场再食甜品算。
唯一好处系吾加收服务费,水系wastons中size mop18,我见到个仲有两大枱家庭,另外仲有连埋我三枱二人,生意不错,吾知系咪我叫错𩠌呢?讲真真系好一般,个负责人问隔离枱意见,佢指住某个菜好难整,出面一般都食吾到,系d高级法国餐厅先食到。
题外话/补充资料:
味道吾差,但又吾算好好,情愿试其他餐厅。