2016-11-03 727 浏览
澳门游少不免就要食挞同食猪扒饱,周围行行到有个后巷位,记得好似果间出名葡挞喺果度驻扎,谂住有得食只挞抖下无死啦,点知竟然无开!肥妹女友又话饿,见隔离呢间生利都几多人帮衬,应该都唔会差得去边嘅,入去食啦唔好等其实澳门真系几得意,好多餐厅叫面食同饮品都系分开叫,所以饮品都要十几蚊杯,相反啲面食又会平返啲,真系有好有唔好,一场黎到,叫返个猪扒包加个牛筋面同肥妹女友开心“些牙“先先先系个猪扒包,我自己就觉得味道还可以接受,猪扒尚算入味,不过呢块猪扒有骨,食食下要lun骨就扣左啲分,面包都几松软同够热,整体黎讲叫得过再黎就牛筋面,一睇个牛筋好似好入味咁,而实际佢又真系炆得好稔好入味,胶质重,但成碗都系牛筋就略为腻左小小,而个汤就真系几清汤,但二十几蚊一碗面有咁多旧牛筋佢已经赢晒