2023-06-11
我行我素类似香港嘅素年,主打意粉、汉堡包等新派素食。今次黎澳门主要系想试佢哋嘅芫荽系列。地理位置邻近港珠澳大桥边检大楼,非常方便往来香港嘅朋友,一到埗巴士搭1个站就到,但唔建议大家安排旅程嘅最后一站黎食。我哋系到食完晚饭,大约8点半,谂住搭102X去口岸返香港,点知等咗差不多20分钟车,见到架车满座飞站,结果我哋要搭的士去口岸。期间限定 芫荽系列芫荽皮蛋薄饼 (MOP $90) (可走五辛/ + $8转纯素芝士)芫荽皮蛋呢个组合放系薄饼上都好夹。好钟意薄饼嘅表面放有生芫荽,增添芫荽嘅香味。芝士够多,有拉丝嘅效果。芫荽香煎素带子意大利阔面 (MOP $78) (可走五辛)阔条面味道好creamy,配料仲有蜜糖豆同红椒。表面嘅生芫荽又系一大亮点。芫荽柠檬梳打特饮 (MOP $38)味道清新,不过觉得芫荽味被柠檬味抢咗,唔系好够芫荽味。
期间限定 芫荽系列
芫荽香煎素带子意大利阔面 (MOP $78) (可走五辛)
芫荽柠檬梳打特饮 (MOP $38)
味道清新,不过觉得芫荽味被柠檬味抢咗,唔系好够芫荽味。