2017-01-06
呢次澳门trip又试新餐厅位置系红街市行5分钟到(remind我呢个装左摩打脚一口气由金沙步行40分钟黎既人下次要think twice)店门好细细,一入到去见到好舒服既梳化!!系香港人至爱既卡位一个屁股跌落去真系梳乎呢日唔太肚饿,所以大家只系叫左2份茶餐share~不过份量都几大够4个小嘴女仔食架闻说呢度系出名fushion~出名估你唔到就叫个虾仁炒蛋墨鱼汁包三文治喇~嘿嘿一听个名都够搞笑够fushion果然系将中式虾仁炒蛋发挥到极致:::炒蛋够滑虾仁够爽仲有大量既葱呀!!!配埋墨鱼汁包(menu话秘制架),好似有啲甜甜地既感觉,最紧要够脆!真系正既另外有个厚多士条条质素都好够~有蜜糖香既脆身多士,配自选雪糕(如果雪糕可以大旧啲就好噜~),一啖捞埋食:::冰火脆软既感觉唔少得openrice个个都叫既3d cappuccino同埋greentea latte喇~3d熊熊奶泡打得又棉又企身,有时饮3d咖啡,多奶泡但系咖啡底会唔够浓,呢个咖啡好够浓,味道0岩0岩好!!Greentea latte真系要试!!!虽然样就冇咩惊喜,都系3只眼喺面但系好够味,唔苦!!!系必叫!!不日要encor
闻说呢度系出名fushion~出名估你唔到就叫个虾仁炒蛋墨鱼汁包三文治喇~嘿嘿一听个名都够搞笑够fushion果然系将中式虾仁炒蛋发挥到极致:::炒蛋够滑虾仁够爽仲有大量既葱呀!!! 配埋墨鱼汁包(menu话秘制架),好似有啲甜甜地既感觉,最紧要够脆!真系正既
另外有个厚多士条条质素都好够~有蜜糖香既脆身多士,配自选雪糕(如果雪糕可以大旧啲就好噜~),一啖捞埋食:::冰火脆软既感觉 唔少得openrice个个都叫既3d cappuccino同埋greentea latte喇~
Greentea latte真系要试!!!虽然样就冇咩惊喜,都系3只眼喺面但系好够味,唔苦!!!系必叫!! 不日要encore!!试埋afternoon tea set, 粉仔同蛋糕!!!
同场加映3d熊熊奶泡之无头凶案